Moss kommune melder mandag morgen om tre nye smittetilfeller siste døgn. Dermed er det totalt 133 personer som har fått påvist covid-19-smitte i Moss, melder Moss Avis.

Flere nye prøvesvar er ventet i løpet av dagen mandag.

Fredag mottok kommunen beskjed om at en person er død etter å ha vært smittet av koronaviruset. Den avdøde var en eldre person og beboer ved Rosnes omsorgsboliger. Vedkommende fikk påvist koronasmitte søndag 26. juli.

- Det siste døgnet har vi fått tre nye smittetilfeller, alle er en del av den smitteklyngen der to fikk påvist smitte forrige fredag, sa kommuneoverlege Kristian Krogshus på en pressekonferanse mandag.

Det er tatt 58 koronaprøver i Moss siste døgnet som det ventes svar på senere mandag.

Tror det største utbruddet er stanset

Den største smitteklyngen er det som knytter seg til flere private selskaper knyttet til en brullupsfeiring. Her er det 18 personer fra Moss og en fra Lillestrøm som har fått påvist smitte som en del av denne klyngen. Det er ingen nye smittetilfeller i noen av kommunene som kan knyttes til dette, kom det fram på pressekonferansen mandag.

- Vi vet at dette utbruddet har vært en stor belastning for de involverte, for gjestene og for de som arrangerte selskapet. Det har vi forståelse for. Gjennom et godt samarbeid med arrangørene, har vi nådd ut med informasjon, og det er vi veldig glad for. Det ser ut til at dette utbruddet nå er stanset, sa kommuneoverlege Kristian Krogshus.

Ordfører oppfordrer til koronadugnad

- Tiden er inne for at vi alle går inn i dugnadsmodus igjen, sa ordfører Hanne Tollerud på pressekonferanse og ba hver enkelt ta ansvar for egen situasjon og gjøre egne vurderinger. Hun folk stille seg disse kontrollspørsmålene: Må du reise utenlands? Har du noen i risikogruppa i familien? Er det nå du skal delta på arrangement med mange mennesker? Når du skal tilbake på jobb, er det mulig å ha hjemmekontor?

14 koronasmittede pasienter er innlagt på norske sykehus mandag. Det er elleve flere enn før helgen. Én pasient får respiratorbehandling, melder NTB. Det er tall fra Helsedirektoratet som viser dette.

Ved midnatt natt til mandag var det registrert 9268 tilfeller av koronasmitte i Norge, ifølge foreløpige tall fra Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS). Det er en økning på 15 tilfeller siste døgn. De siste to dagene er økningen på 28 tilfeller.