RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mot avslutning på Yukos-konflikt?

Sist oppdatert:
Mikhail Khodorkovsky og Group Menatap kan selge sin 61 prosents eierandel i Yukos. Dette kan avslutte konflikten mellom Yukos og russiske myndigheter
Yukos' styreformann Viktor Gerasjtjenko opplyser nå at storeieren Group Menatap, med den tidligere Yukos-sjefen Mikhail Khodorkovsky i spissen, er i ferd med å selge sine aksjer i det hardt rammede oljeselskapet.

Khodorkovsky sitter arrestert av russiske myndigheter for svindel. I tillegg til dette har myndighetene fryst Yukos' eierandeler på grunn av angivelige skatteunderslag.

Hvis Khodorkovsky & Co. selger sine aksjer, kan dette løse konflikten med de russiske myndighetene. Dette sier Yukos-styreformannen til avisen Izvestia, ifølge nyhetsbyrået AFX.

I Russland tolkes nyheten om salget positivt, og det ventes at en løsning kan være i sikte. En løsning vil også berge Yukos fra en konkurs. Yukos-aksjen løftet seg umiddelbart på nyheten.

Det ventes likevel at deler av Yukos vil ble beholdt av russiske myndigheter for tidligere skatteunndragelser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere