RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mot budkamp på Ormen Lange

Sist oppdatert:
Oljeselskapet BP varslet i går salg av sin 10 prosents eierandel i Norges største gassfelt, og det kan nå gå mot budkamp mellom de andre eierne
Ifølge Aftenporten er både Norsk Hydro, Shell og Statoil itneresserte i et kjøp av BPs eierandel på rett over 10 prosent i Ormen Lange.

Prisen på eierandelen kan ligge rundt 5 milliarder kroner inkludert en 10,2 prosents eierandel i rørledningen Langeled som skal frakte Ormen Lange gassen til Storbritannia, antar enkelte aktører overfor Aftenposten.

BPs salg skal ifølge selskapet ikke signalisere at selskapet er på vei bort fra norsk sokkel.

- Vi har Valhall og håper på en utbygging av Skarv. Dette er områder hvor vi er operatør og har en betydelig høyere eierandel enn de 10 prosentene i Ormen Lange, sier Fjellså.

Oljeselskapene har velfylte pengebinger, men få virkelig fete prosjekter å kjøpe. I tilelgg til Shell, Statoil og Hydro er ifølge avisen British Gas et annet selskap som åpenbart kan være interessert.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere