*Nettavisen* Nyheter.

Møt Christians Idol-samboer

Idol-finalist Christian Stenseng deler leilighet med årets Idol-håp Thomas Seeberg. Se bilder og morsom video fra guttas elleville fest.

10.02.06 08:49

(SIDE2): Kjekkasen Thomas Seeberg har kanskje Norges beste rådgiver når han fredag skal kjempe om en finaleplass i Idol: Bærumsgutten er nemlig samboer med fjorårets Idol-finalist Christian Stenseng!

- Når du skriver at vi er samboere, så du presisere at vi bor i et kollektiv. Eller for å si som Tor Milde: «Det staves altså: K-o-l-l-e-k-t-i-v», ler Christian.

- Og når du gir Idol-råd til Thomas, er du da like streng som Slemme-Tor?

- Nei, ikke akkurat. Jeg har fått høre at jeg er litt mer som Tone-Lise Skagefoss. Sier ting som «ja, da er det jeg som bestemmer», sier Christian lattermildt.

Bygde bar i stua
Thomas og Christian har vært bestekompiser helt siden barneåra i Haslum, og flyttet sammen midt under fjorårets Idol-turné. Nå deler de leilighet med en tredje kompis - som selvsagt er musiker han også.

- Vi fant denne leiligheten, som jo har helt prima beliggenhet. Men den så virkelig ikke ut... Så vi pussa opp hele leiligheten, og har fått oss en super ungkarsbolig. Og selvsagt bygget vi egen bar i stua - en absolutt nødvendighet, forteller gutta.

- Tøff konkurranse i Idol
For å lade opp til fredagens nervepirrende Idol-delfinale, inviterte Thomas og Christian til vorspiel med høye drinker og SingStar på PlayStation.

Side2 og Absolutt Underholdning fikk være flue på veggen under festen.

Se Absolutt på web-tv

- Det er klart det blir tøft å hevde seg i konkurransen, og jeg kjenner at nervene begynner å gjøre seg gjeldende. Ørjan Hatlevik er en kjempedyktig sanger, og en stor utfordrer. Dessuten er det mange flinke jenter i gruppa jeg skal synge i, sier Thomas.

- Jeg tror du kommer til å gå videre - og jeg tror du kommer til å gå kjempelangt, repliserer Christian.

- Takk for det, men jeg tør ikke annet enn å forvente det verste og håpe det beste, fastslår årets Idol-håp.

«Gjennombrudd» med Backstreet
De to Idolene begynte begge med musikk i 14-årsalderen. Da var Thomas konfirmasjonsleder for Christian - og fikk den noe yngre kompisen til å melde seg på den lokale Talentiaden.

Sammen sang gutta «I want it that way» av Backstreet Boys.

- Ikke akkurat et låtvalg vi er er stolte av i dag. Men vi fant i hvert fall ut av musikk var gøy og noe vi ville satse på, forteller Thomas Seeberg.

I fjor gikk de forbi Idol-auditionen i Oslo ved en tilfeldighet - og inngitt et veddemål: Den som kom lengst i Idol, vant en kasse øl. Christian ble finalist (og en kasse øl rikere), mens Thomas røyk ut.

I år er det Thomas sin tur i rampelyset.

Snart album-aktuell
Nå sitter gutta gjerne samlet i stua på Frogner og synger og klekker ut nye låter.

- Vi er en guttegjeng som gjerne sitter her med gitaren og spiller på koselige kvelder. Kanskje vi etterhvert får utgitt noe av vår egen musikk sammen, sier Christian, som for tiden jobber med sitt første album. Trolig blir det albumutgivelse rundt mars/april.

- Mye nerver knyttet til mitt første album, så klart. Man får bare én sjanse. Og flopper jeg, så er jeg ferdig som artist, sier Christian.

Tror på finaleplass
- Hvordan bedømmer du Thomas som artist og sanger?

- Han har forbedret seg utrolig bra fra i fjor. Musikalsk har han vokst mye, og artistisk er han langt mer scenevant. Jeg har tro på at han får en plass i finalen, jeg mener at han har alt som trengs.

- Hvilke tips sender du med ham når han skal i studio på fredag?

- Det må være å koble mest mulig ut før han skal på scenen. Tenk på alt annet, slapp av, ikke la nervene ta overhånd. Klarer han det, så blir han en hit, sier Christian.

HER FINNER DU ALT OM IDOL

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag