RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mot enighet om amerikansk krisepakke

Sist oppdatert:
Washington (NTB-AP-AFP): Etter flere dager med tøffe forhandlinger kom amerikanske senatorer fram til en foreløpig avtale om den nye krisepakken for økonomien.

Demokratenes leder i Senatet Harry Reid sa natt til lørdag norsk tid at kompromisset etter alt å dømme har nok støtte til at det vil bli vedtatt. Han antok at avstemningen ville skje senest i løpet av et par dager.

- Vi gjør alt vi kan for å hindre at den alvorlige økonomiske tilbakegangen vi er inne i, ikke blir en ny stor depresjon, sa Reid.

Meldingen om et mulig kompromiss i striden om krisepakken kom etter flere dager med intense diskusjoner og forhandlinger. Harry Reid har ledet forsøkene på å overtale minst to republikanske senatorer til å stemme for krisetiltakene.

Til slutt så det ut til at Demokratene så vidt hadde fått støtten de trengte. Men de følte seg ikke tryggere enn at veteranen Edward Kennedy, som lider av hjernesvulst, ble bedt om å komme til Washington for å være med på avstemningen i tilfelle hans stemme skulle vise seg å bli nødvendig. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere