Gå til sidens hovedinnhold

Mot enighet om amerikansk krisepakke

Washington (NTB-AP-AFP): Etter flere dager med tøffe forhandlinger kom amerikanske senatorer fram til en foreløpig avtale om den nye krisepakken for økonomien.

Demokratenes leder i Senatet Harry Reid sa natt til lørdag norsk tid at kompromisset etter alt å dømme har nok støtte til at det vil bli vedtatt. Han antok at avstemningen ville skje senest i løpet av et par dager.

- Vi gjør alt vi kan for å hindre at den alvorlige økonomiske tilbakegangen vi er inne i, ikke blir en ny stor depresjon, sa Reid.

Meldingen om et mulig kompromiss i striden om krisepakken kom etter flere dager med intense diskusjoner og forhandlinger. Harry Reid har ledet forsøkene på å overtale minst to republikanske senatorer til å stemme for krisetiltakene.

Til slutt så det ut til at Demokratene så vidt hadde fått støtten de trengte. Men de følte seg ikke tryggere enn at veteranen Edward Kennedy, som lider av hjernesvulst, ble bedt om å komme til Washington for å være med på avstemningen i tilfelle hans stemme skulle vise seg å bli nødvendig. (©NTB)

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken