RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mot enighet om bankunion i EU

ENIGE: EUs sjef for det interne markedet Michel Barnier (til venstre) snakker med den greske finansministeren Yannis Stournaras (til høyre) og sjef for EUs sentralbank Mario Draghi (midten).
ENIGE: EUs sjef for det interne markedet Michel Barnier (til venstre) snakker med den greske finansministeren Yannis Stournaras (til høyre) og sjef for EUs sentralbank Mario Draghi (midten). Foto: Virginia Mayo
Sist oppdatert:
Finansministrene i eurosonen er enige om hvordan avviklingen av kriserammede banker skal finansieres. Dermed er et viktig hinder på veien mot en bankunion passert.

Mer enn fem år etter finanskrisen som rammet en rekke EU-land svært hardt, forsøker Unionen nå lande et av sine største prosjekter siden innføringen av euroen: Et rammeverk for å overvåke bankene og håndtere banksektorens dyptliggende problemer. Det skriver NTB onsdag.

- I natt har vi gjort et meget viktig gjennombrudd på veien til en bankunion i Europa, sier EUs økonomikommissær Olli Rehn.

Finansministrene ble natt til onsdag enige om at det er bankene selv som skal finansiere stengningen av banker ikke kommer seg på beina igjen.

Bankene skal sette av penger i et fond, som i løpet av ti år skal vokse til rundt 5 milliarder euro. Men dersom fondet ikke blir tilstrekkelig stort, skal myndighetene kunne trekke mer penger ut av bankene gjennom ulike avgifter. Dersom heller ikke det er nok, skal offentlige midler kunne pumpes inn i fondet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere