Mot flere småpartier i Russland

Moskva (NTB-Reuters): Underhuset i Russlands nasjonalforsamling har stemt for en lov som vil gjøre det lettere å få godkjent små politiske partier.

Loven må også vedtas av nasjonalforsamlingens øverste kammer. Den vil gjøre det langt lettere å registrere politiske partier ettersom kravet til antall medlemmer reduseres fra 40.000 til 500 medlemmer.

Med den nye valgloven innfrir Kreml ett av flere krav som opposisjonen krevde under demonstrasjonene mot Vladimir Putin og resten av makteliten tidligere i år.

- Dette er et første og svært viktig skritt mot politiske endringer, sier Sergej Udaltsov, som var en av de meste sentrale lederne under Putin-protestene.

- Jeg tror at dette i stor grad skjedde fordi borgere har gått ut i gatene og stilt krav de siste månedene, føyer han til.

Enkelte opposisjonsledere mener imidlertid at loven ikke går langt nok ettersom den ikke vil gjøre det lettere å danne blokker med flere partier. De mener at slike flerpartiblokker er nødvendige for å kunne utfordre Putin og nasjonalforsamlingens største parti Det forente Russland. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.