RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mot Golar-fusjon? (Ny)

Sist oppdatert:
Ifølge Tankerworld skal LNG-spesialisten Golar vært i samtaler med belgiske Exmar. De to selskapene har ført samtaler også tidligere
Exmar ble nylig notert på Euronext-børsen. Den belgiske LNG-spesialisten ble notert etter en utskilling fra CMB. Allerede nå skal strukturspekulasjonene gå rundt selskapet.

Nå skal selskapet være i samtaler med Fredriksen-dominerte Golar LNG.

Ifølge Tankerworld steg Exmar-aksjene på forventningene om et kontantbud på selskapet. Exmars adm. direktør Nicolas Saverys ble lørdag sitert på at selskapet var i samtaler med Golar LNG, men en avtale ble ikke inngått på grunn av verdsettingen av de to selskapene.

Fredriksen-sfærens Tor Olav Trøim var ikke tilgjengelig for kommentar mandag.

Også pratet sammen før

Golar og Exmar har også pratet sammen tidligere. Også da iMarkedet skrev om dette i juli 2001 strandet samtalene på verdivurderingen av de to selskapene.

- De har en gammel flåte som er for høyt priset. De har en hyggelig handlet aksje og det er bra for investorene, men overvurdert i våre øyne, sa Saverys til iMarkedet i juli 2001.

Og han fortsatte:

- Vi er villige til å gjøre en "deal" med like for like, epler for epler, aksjer for aksjer eller stål for stål. Det må være lik verdi, sa Saverys til iMarkedet.

De to rederiene startet fusjonssamtalene sommeren 2001, etter at Golar LNG gjennomførte en emisjon på 280 millioner dollar og ble notert i det norske gråmarkedet.

Tidligere i år har Golar opplyst at de ønsker å øke størrelsen på selskapet gjennom oppkjøp.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere