RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mot inntektshopp for Nothern Oil

Sist oppdatert:
Northern Oil har ikke fullt ut fått glede seg over den voldsomme oppturen i oljeprisen, men om kort tid kan også festen spre seg til John Fredriksens lille oljeselskap
Bakgrunnen for at Northern Oil ikke har kunnet få med en hele oljeoppturen er en prissikring selskapet tidligere har gjort for oljen som selges fra Coral-feltet utenfor Brasil.

Denne prissikring løper ut nå midten av november, og dermed justeres også salgsprisen på Northern Oils andel av olje på Coral-feltet opp til dagens spotnivåer.

Oljen har vært sikret på 33 dollar fatet. Prisen er satt i forhold til Brent Blend som handles i på den internasjonale oljebørsen i London. Brent-prisen har sammen med andre råoljekvaliteter gått i taket de siste månedene og var for en uke siden handlet på over 50 dollar fatet.

Klarer selskapet og operatøren Petrobras å holde oppe produksjonen på feltet kan det dermed gå mot en sterkt fjerde kvartal for selskapet, som logget sitt første overskudd noensinne i andre kvartal i år.

Petrobras har slitt med oljebrønnen på Coral som følge av tilstopninger og høye temperaturer. Først i begynnelsen av sommeren kom den tredje produksjonsbrønnen i gang, men feltet har fortsatt slitt med å nå planlagt platåproduksjon. Produksjonen lå ved inngangen til september på 10.000 fat pr. dag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere