RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mot konkursrekord

Sist oppdatert:
2003 kan bli et nytt rekordår når det gjelder antall konkurser. Allerede så langt i år er antallet på full fart mot 5.000 konkurser
I forbindelse med konkursene er 18.000 arbeidstagrere rammet, og utbetalingene for Lønnsgarantifondet har satt ny rekord melder Aftenposten.

Så langt i år har 4825 bedrifter gått konkurs, noe som sammenlignet med i fjor er en økning på omkring 17 prosent. Ifølge avisen tyder mye på at også rekordåret 1992 blir passert innen utgangen av året, da gikk 5856 bedrifter i graven.

- Antallet berørte arbeidsplasser er noenlunde stabilt i forhold til i fjor, men konkurstallene i år og i fjor har vært høye sammenliknet med tidligere år, sier Christian Svendsen, risiko- og markedsanalytiker i kreittvurderingsselskapet D&B, tidligere Dun & Bradstreet.

Det går frem av selskapets andsomfattende undersøkelse.

Konkursene forekommer, naturlig nok ,hyppigst i befolkningsrike områder med mange næringsdrivende. Bare i Oslo har det i år vært over dobbelt så mange konkurser som i noe annet fylke. Likevel hører bare to av de 15 konkursbedriftene med omsetning over 100 millioner kroner hjemme i Oslo eller Akershus, melder Aftenposten.

- Jo lengre bedriften har vært etablert, jo større er sannsynligheten for at den fortsetter i en annen form, sier Svendsen til avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere