RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mot kutt i Norman-estimater

Sist oppdatert:
Det går trolig mot en nedjustering av Normans estimater i etterkant av resultatpresentasjonen til Norman og styreformann Svein Goli
Les også: Norman litt under ventet

Onsdag var datasikkerhetsselskapet Norman ute med resultater for første kvartal. Selskapet viser fortsatt vekst i et vanskelig IT-markedet, men vokser ikke like fort som aksjeanalytikerne hadde ventet i første kvartal.

Norman fikk en omsetning på 62,1 millioner kroner i første kvartal, noe som var en vekst på 8 prosent. Mens virus-delen omsatte for 44,9 millioner kroner, omsatte Ibas-delen, som driver med gjenvinning av slettede og ødelagte data, for 17,1 millioner kroner i kvartalet.

Veksten i virus-delen var på 12 prosent. Det var imidlertid Ibas-delen av selskapet som skuffet i første kvartal, og omsetningen i første kvartal 2003 havnet på samme nivå som i første kvartal i fjor.

Estimatene må ned

Ser vi på analytikernes estimater noen dager i forkant av onsdagens resultatfremleggelse fra Norman, er det klart at det vil komme nedjusteringer fra analytikerne.

Omsetningen i 2002 havnet på 245,25 millioner kroner, mens omsetningsestimatet fra IBES, som lager et snitt av analytikernes forventninger, for 2003 er på 286,5 millioner kroner. Dette er estimert vekst for 2003 på 17 prosent.

Gartner har operert med et vekstestimat på virusmarkedet for 2003 på 10 prosent. Norman ligger altså under dette estimatet i første kvartal, og dette vil trolig gi kutt i regnearkene til analytikerne.

Effekt i 2003

For 2003 venter analytikerne i snitt en omsetningsvekst på 15 prosent til 329,67 millioner kroner, og for 2004 venter analytikerne en omsetningsvekst på 10 prosent til 363 millioner kroner.

Også i disse estimatene vil det trolig bli kuttet, og effekten på resultat før skatt-estimatene vil følge etter. Dermed bli Norman-aksjen dyrere gitt samme kurs som i dag.

Norman-aksjen var ned 2,3 prosent til 43,50 kroner på Oslo Børs ved 13.30-tiden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere