RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mot mer japansk renteoppgang

Sist oppdatert:
Prisene i Japan stiger og arbeidsmarkedet bedrer seg. Dermed forventes det at den japanske sentralbanken vil heve renten igjen.
Kjerneinflasjonen, prisstingning på varer utenom ferske matvarer, steg 0,6 prosent i juni fra samme periode året før i Japan. Dette er den samme veksttakten som i mai, og den raskeste oppgangen på åtte år.

Dessuten viser arbeidsmarkedstatistikk at det er flere jobber tilgjengelig i den japanske økonomien. Forholdstallet på antall jobber per søker er nå på 1,08 fra 1,07. Dette er det høyeste nivået siden mai. Det melder Bloomberg News.

Men arbeidsledigheten økte til 4,2 prosent i juni fra det laveste nivået på åtte år i mai, da 4 prosent var arbeidsledige. Årsaken til dette er først og fremst at flere kvinner har kommet inn i arbeidslivet, og at flere ser etter bedre jobber.

I midten av juli økte den japanske sentralbanken renten for første gang siden august 2000. Dermed meldte sentralbanken i Japan seg på den globale kampanjen blant sentralbanker for å bekjempe inflasjonen. Etter de sterke tallene som nå kommer fra Japan forventes det en ytterligere renteoppgang.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere