RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mot nedgradering av Ford-gjeld

Sist oppdatert:
Kredittratingbyråene advarer mot flere mulige nedgraderinger av gjelden til Ford Motor etter gårsdagens resultatvarsel. Sjekk saken her
Onsdag varslet Ford Motors markedet om at de ville levere et svakere resultat enn ventet i 2005, og at de skulle kutte kostnader kraftig for å holde resultatet.

Nå melder Reuters at flere av kredittratingsbyråene vil ta lånene i selskapet opp til vurdering for å se om de skal endre statusen. Det kan sementere obligasjonslånene til bilgiganten til junk-status. Det vil si at det blir dyrere for selskapet å hente penger i lånemarkedet.

Ratingbyrået Moody har Fords gjeld på det laveste nivået før junk og kan vurdere å senke den ytterligere. Standard & Poor`s sier til Reuters at de ikke vil foreta seg noe nå men opplyste om at det var mer sannsynlig at ratingen ville bli negativpåvirket i fremtiden av gårsdagens nyhet. De har i dag en junk-status på selskapets lån.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere