RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mot ny fulltreff for DNO (Ny2)

Sist oppdatert:
Oljeselskapet DNO og Helge Eide ser ut til å ha gjort en ny fulltreff i boreprogrammet på det lovende Nabrajah-feltet i Jemen. Les mer her
Nytt: Kommentarer fra Eide

Ifølge en oppdatering fra partner Oil Search på blokk 43 i Jemen, så viser resultatene av boringen av avgrensningsbrønnen Nabrajah-9 et sterkt nærvær av olje og gass. DNO bekrefter opplysningen i en egen melding i formiddag.

Det er klart etter at brønnen denne uken gikk inn i den såkalte Basement-sonen, som er målet for boringen. I går sto borekronen 2.374 meter ned i bakken, og 196 meter inn i Basement-sonen.

I en oppdatering fra DNO så har brønnen i morges nådd 2.430 meter, og indikasjonene av olje og gass beskrives som sterke til meget sterke.

- Det er basert på olje og gassen som kommer opp med "cuttings", sier konsernsjef Helge Eide i DNO til iMarkedet.

Han tør ikke å bevege seg inn på en sammenligning med Nabrajah-5-brønnen som avdekket det store potensialet i Basement-sonen i mars i år.

- Det er logging og testing som gir deg de endelige resultatene. Det er vanskelig å sammenligne disse. Vi borer med forskjellige borevæske, så noen sammenligning blir ikke riktig. Vi har sagt om Basement at det bare er å bore og observere, sier Eide til iMarkedet.

Han forventer at testresultatene kan foreligge om noen uker, alt avhengig av fremdriften i boringen.

Flere intervaller

- Til dato (i går red. anm) har 196 meter av Basement-sonen blitt penetrert med sterke olje og gass visninger under boringen, skriver Oil Search i oppdateringen.

Det meldes om funn av olje i seks ulike intervaller så langt, mellom 2.179-2.185 meter, 2.206-2.213 meter, 2.253-2.257 meter, 2.269-2.277 meter, 2.302-2.306 meter og 2.356-2.375 meter.

- Betydningen av disse oljefunnene vil bli evaluert med et utførlig loggeprogram og produksjonstesting når brønnen har nådd måldybden, skriver DNO.

Skal langt ned

Målet for boringen er å se hvor langt ned basement-sonen strekker seg. DNO har tidligere indikert at den kan være inntil 1.000 meter dyp, men ble skuffet under boringen av forrige brønn, Nabrajah-8, som ikke lot seg produsere.

Målet for den pågående brønnen er 3.567 meter, og Basement-sonen ble påtruffet på 2.176 meter. Brønnen er lokalisert 2,7 kilometer nordvest for den første fulltreffen i Basement-sonen, Nabrajah-5. Den nye brønnen bores med helning.

DNO er operatør for blokken og feltet med en eierandel på 56,67 prosent. Oil Search har 28,33 prosent, mens statsselskapet The Yemen Company har 15 prosent som finansieres av de to oljeselskapene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere