RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mot nye lønnskutt i Software Innovation

Sist oppdatert:
Det går mot nye lønnskutt i Software Innovation. Toppsjef Per Kveim sier til iMarkedet at markedssituasjonen er uendret fra fjerde kvartals presentasjonen
Kveim ønsker ikke å kommentere hvorvidt har har startet dialogen med de ansatte nå. Han sier imidlertid at selskapet må finne en løsning etter at hele IT-bransjen opplever en prisnedgang på sine IT-tjenester og -løsninger.

Etter det iMarkedet forstår kan det gå mot kutt i lønningene opp mot 10 prosent for de ansatte i Software Innovation.

- Hele bransjen har hatt lønnsoppgang mens markedet vokste. Nå er det prisnedgang og det må det finnes en løsning på, sier Kveim til iMarkedet.

Han mener at uttalelsene han kommer med til iMarkedet er på linje med hva selskapet tidligere har kommunisert ut til markedet.

Uendrede markeder

På presentasjonen over fjerde kvartalstallen i februar sa Software Innovation-sjefen Per Kveim at utviklingen i IT-markedet var høyst usikker. Derfor var han forsiktig med guidingen fremover. Han sa likevel dette:

- Under forutsetning av at markedet ikke endrer seg, vil vi med dagens produksjonstakt - og vi slipper å foreta restruktureringer - ha en bedre margin i år enn i fjor.

- Hvordan er markedssituasjonen nå?

- Det er uendret i forhold til fjerde kvartalspresentasjonen, sier Kveim til iMarkedet.

Fikk også trøkken

Software Innovation var lenge en de få stjernene i IT-markedet etter bobletoppen i 2000. Det så lenge ut til at selskapet var immun mot nedgangen i IT-markedet. Slik var det ikke.

Det siste året har også Software Innovation blitt rammet av etterspørselsstoppen hos IT-kundene.

- Det som er nytt nå er at også bransjer utenfor IT-bransjen opplever den samme stagnasjonen, sier Kveim til iMarkedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere