RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mot oljestreik i Nigeria

Sist oppdatert:
De nigerianske oljefagforeningene vil opprettholde sine planer om streik fra nyttår i protest mot den planlagte privatiseringen av landets fire oljeraffinerier
Det skriver den lokale avisen The Guardian onsdag.

De to store fagforeningene for den nigerianske oljebransjen, National Union of Petroleum and Natural Gas Workers (Nupeng) og Petroleum and Natural Gas Senior Staff Association of Nigeria (Pengassan) har stilt seg meget kritiske til den nigerianske regjeringens planer om å privatisere raffineriene.

Regjeringen skal ha investert 700 millioner dollar i oppgraderinger av raffineriene før det planlagte nedsalget av 51 prosent i hvert av raffineriene, men fagforening.

Det var sist helg de to fagforeningene ble enig om å gjennomføre en streik fra nyttår, dersom ikke regjeringen droppet privatiseringsplanene innen nyttår.

Foreningene forlanger at raffineriene i det minst blir reparert før de selges, og er mistroende til hvor de 700 millionen har forsvunnet. Raffineriene er fortsatt i det store og det hele ute av drift.

Nigeria er i dag avhengig av å importere petroleumsprodukter som bensin og diesel på grunn av den manglende driften ved anleggene. Fagforeningen var også tidligere i høst på offensiven i forbindelse med dereguleringen av drivstoffmarkedet i landet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere