RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mot slutten for Gibraltars skatteparadis

Sist oppdatert:
EU og Storbritannia har nå blitt enig å om at det fordelaktige skatteregimet for selskaper regisrert i det britiske territoriet Gibraltar skal avsluttes
Enighet kommer ifølge EU etter at kommisjonen i januar tok et initiativ overfor London for å få stoppet skatteregimet i Gibraltar. Skatteregimet vil bli avsluttet i 2010.

- Den britiske aksepten vil bety slutten for det siste offshoreregimet i Gibraltar, skriver kommisjonen i en pressemelding fredag.

Selskaper som har tilhørighet i Gibraltar er i dag fritatt for skatt mot å betale en årlig avgift på 225 til 300 britiske pund. I kommisjonens øyne er dette ulovlige statlige subsidier.

Bakgrunnen for at EU og britene har blitt enig om av skatteordningen avsluttes i 2010 er at Belgia på samme tidspunkt vil eliminere sitt selskapsfordelaktige skatteregime.

Frem til 2010 vil britene stoppe registrering av nye selskaper, og holde antallet på 8.464 selskaper som var antallet ved inngangen til 2004.

Selskaper som får nye eier før juni 2006 vil miste skattefordelen fra 2007, mens selskaper registrert på Gibraltar som omsettes etter juni 2006 vil miste fordelen umiddelbart.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere