RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mot streik hos SAS?

Sist oppdatert:
Jørgen Lindegaards satsing på kinesisk kabinpersonell har fått SAS-ansatte til å se rødt. Les mer om saken her
Det kan gå mot streik i SAS, skriver danske Berlingske Tidende onsdag. Det er dansk kabinpersonell som truer med dette.

Bakgrunnen er at ledelsen i SAS har hyret inn og startet opplæringen av 35 kinesiske ansatte. Kineserne har lønninger langt under nivået til SAS' kabinpersonell.

Lavere lønninger

Ifølge den danske kabinorganisasjonen koster det kinesiske flypersonellet en femtedel av hva de organiserte danske ansatte koster. Fagforeningen påstår også at kineserne vil benyttes, ikke bare på ruter i Kina, men også på destinasjoner utenfor landet når deres trening er gjennomført.

Det blir videre opplyst at fagforeningen ønsker å få jekket opp lønningene til de kinesiske ansatte på nivå med hva organisert kabinpersonell mottar. Hvis ikke SAS blir med på planene til fagforeningen vil fagforeningsleder Verner Lundtoft gå til streik.

- Man kan se hva som skjer med andre fagorganiserte selskaper som ansetter ikke-fagorganisert arbeidskraft, sier Lundtoft til Berlingske Tidende.

Lite innvirkning på Norge

Informasjonssjef Siv Meisingseth i SAS Braathens sier til iMarkedet.no at hun ikke tror dette får noen særlig konsekvenser for kundene til SAS Braathens. Hun sier imidlertid at det kan slå inn på noen av langdistanseflyvningene.

Det lyktes ikke iMarkedet.no å få kommentarer fra tillitsvalgte i SAS onsdag formiddag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere