RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mot streik i industrien

Sist oppdatert:
Allerede i ettermiddag kan det bli streik i 1100 bedrifter, etter at det fortsatt ikke ble gjort fremskritt i meklingen mellom Fellesforbundet og Norsk Industri.
Det er Adresseavisen som melder at streik i industrien kan bli et faktum allerede i dag.

Fellesforbundet og Norsk Industri, som var først ut i årets tariffoppgjør, tok pause i lønnsforhandlingene i helgen, og møtes i dag klokken 12 for å vurdere om det er grunnlag for å fortsette.

Ifølge avisen vil Fellesforbundet etter all sannsynlighet varsle brudd med Norsk Industri i ettermiddag eller kveld.

Kilder Adresseavisen har snakket med forteller at det ikke er gjort noen fremskritt i tidligpensjon, AFP, for 62- og 63-åringer, men at forhandlingene foregår i et godt og konstruktivt klima, blir det sagt.

I forrige uke sendte Gerd-Liv Valla brev til Jens Stoltenberg, hvor hun gjorde det klart at AFP-ordningen må fredes frem til 2010, hvis ikke blir det streik. Vallas innblanding i forhandlingene skal ha irritert Fellesforbundet og har gjort jobben vanskeligere for forbundsleder Kjell Bjørndalen i Fellesforbundet.

Ifølge Adresseavisen må en henvendelse til statsministeren, slik Valla skrev i forrige uke, komme fra begge parter, både arbeidsgiver og arbeidstaker, om det skal være gyldig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere