RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mote gjennom 45 år

Foto: Calvin Klein
Sist oppdatert:
Fortsatt hot på den røde løperen HTML EMBED

Calvin Klein er fortsatt i vinden etter lang fartstid i motebransjen. Den røde løperen kryr av kreasjoner fra det kjente motehuset. Vi gir deg et innblikk i den kjente merkevarens historie.

Se hele Calvin Klein sin tidslinje her.

- Calvin Klein er et amerikansk og anerkjent motehus med base i New York City. Linjene i alle hans design, være seg innen mote, smykker, home wear, undertøy eller duft har alltid vært minimalistiske, elegante og sensuelle, og inspirert av «The City That Never Sleeps», som er en del av DNA’et til Calvin Klein, sier Victoria Byhring Eregdy, Press Manager i EMH.

Også blant nordmenn er CK populært.

- Den norske modellen og bloggeren Hanneli Mustaparta er en av mange store navn som har latt seg begeistre av Calvin Klein sine elegante og edgy linjer, sier Byhring Eregdy.

CK-one-kate 169
CK-one-kate 169

Calvin Klein ble født 19. november 1942 i New York. Helt siden barndommen ønsker han å være en designer. Som liten lærer han seg å skissere og sy. Noen av høydepunktene gjennom CK sin historie er CK Jeans som ble lansert i 1978. Videre fulgte han opp med CK undertøy på 80- tallet og unisex parfymen CK ONE på 90-tallet.

Tidslinje:

  • 1942: Født i New York City – The Brox
  • 1968: Starter sitt første firma med barndomsvennen Barry Schwartz
  • 1973-1975: Mottar den anerkjente Coty prisen for ‘ Creativity in American Fashion’ hvert eneste år.
  • 1978: Lanserer Calvin Klein / CK JEANS den originale designer jeansen. Kjente profiler fra 80 tallet var frontmodeller for CK Jeans, blant annet Brooke Shields ‘ Nothing comes between me and my Calvins’
  • 1982: Lanserer Calvin Klein / CK undertøy og erobrer undertøysmarkedet. Kjente profiler som Marky Marc i dag Mark Wahlberg var frontmodell for annonsen. Flere andre annonser var også provokative og spilte TYDELIG på SEX, Calvin Kleins trademark!
  • 1994: Lanserer den første unisex parfymen: CK ONE! Duften skapte furore og enorme ventelister verden over!
  • 2001: Fikk den prestigefulle ‘Lifetime achivment award av Amerikanske CFDA
  • 2006: Calvin Klein parfyme lisensen blir kjøpt av Coty Prestige

CK NY1 34
CK NY1 34

Store modellnavn

Noe som kjennetegner CK er de ikoniske annonsene fra 80-90-tallet, med noen av de største modellene.

- Calvin Klein var banebrytende i utrykk, provoserende i budskap og satset på unge oppad stormende talenter, og har vært med å lansere flere av de store navnene igjennom tidene, deriblant Christy Turlington, Kate Moss og Natalia Vodionova, sier Byhring Eregdy.

kate-moss
kate-moss

Moss og Mark
Moss og Mark

Costa i sjefsstolen

Siden 2004 har Francisco Costa sittet i sjefsstolen og vært med på å gjøre det til det det er i dag.

- Nå har han tatt merket videre. Eksempler på dette er bilder av musene, trender som er i fokus nå og ikke minst samarbeidene med de store navnene i dagens motebilde, avslutter Byhring Eregdy.

CK NY2 34
CK NY2 34

Du kan nå få kjøpt CK produkter hos Kicks.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere