Gå til sidens hovedinnhold

Møte mellom generasjoner

Trenger du en hjelpende hånd? Elleve konfirmanter står klare til å hjelpe eldre og funksjonshemmede med enkelt husarbeid.

Ullern: - Mot 80 kroner timen utfører de praktiske oppgaver som støvsuging, vasking og handling, opplyser diakon Kristin Haugen i Ullern menighet.
I mange år har Ullern menighet drevet ungdommens hjelpetjeneste, der konfirmantene hjelper eldre og funksjonshemmede i bydelen.
.

Lærer av hverandre

- Vi har svært gode erfaringer med dette. Flere av konfirmantene fortsetter å besøke de eldre selv når konfirmasjonstiden er over, forteller diakon Kristin Haugen.
I år står 11 konfirmanter klare til å utføre enkle oppgaver hos eldre og funksjonshemmede.
- Den praktiske hjelpen er viktig i seg selv, men vi vet også at mange setter ekstra stor pris på kontakten som oppstår i forbindelse med arbeidet. Vi ønsker at det skal være en god opplevelse for begge parter og et positivt møte mellom generasjonene. Både ungdommene og de eldre har nok mye å lære av hverandre, tror diakonen.

Trenger du hjelp?

Ungdommens hjelpetjeneste kan være et supplement til hjemmetjenesten, men skal på ingen måte erstatte den. Konfirmantene vil kunne besøke den som trenger det en til to ganger i uken eller hver fjortende dag.
- Oppgjøret skjer hver gang og er på 80 kroner per time, sier Haugen.
Dersom du skulle ønske hjelp på denne måten kan du ta kontakt med menighetskontoret på telefon 21938465 på hverdager mellom 10.00-14.00

Reklame

Her får du tak i de superpopulære shortsene