*Nettavisen* Nyheter.

Møte om terror utsatt av PST etter lav påmelding

PST-sjef Benedicte Bjørnland under en pressekonferanse om en ny trusselvurdering i september. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Det årlige møtet mellom PST-sjefen og sentrale toppledere om forebygging av terrorhandlinger i Norge ble i år utsatt fordi for få prioriterte å komme.

30.11.15 05:46

Sjef for Politiets sikkerhetstjeneste (PST) Benedicte Bjørnland inviterte til møtet 3. september, men møtet ble aldri noe av, viser dokumenter unntatt offentlighet som Aftenposten har fått tilgang til. Årsaken er at for få prioriterte å svare eller komme.

Politidirektøren, sjef for Etterretningstjenesten og politimesteren i Oslo er noen av de 36 sentrale toppsjefene som årlig skal møtes i den regjeringsoppnevnte Kontaktgruppen for forebygging av terrorhandlinger.

Invitasjonen fra Bjørnland, som er gruppens leder, ble sendt allerede i mai. I slutten av august sendte PST-sjefen ut en påminnelse, og fire dager før møtet skulle finne sted sendte hun et nytt brev om at møtet måtte utsettes på grunn av få påmeldinger.

Både politimesteren i Oslo og Politidirektoratet sier at de var påmeldt. Bjørnland, som nå tar sikte på å avholde møtet 28. januar neste år, har ikke ønsket å kommentere saken overfor avisen.

Kontaktgruppen ble opprettet i 2005 for å lære av feilene etter 11. september 2001 og London-bombene. Fra 2009 eksisterte gruppen i praksis bare på papiret, men ble gjenopptatt etter 22. juli 2011. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag