*Nettavisen* Nyheter.

Motebibel fra A til Å

Vårens trender presenteres her i Side2s store motebibel.

11.01.07 18:57

(SIDE2): Hva er hetest til våren og hva skal jeg tenke på? Vi gjør jobben enklere for deg. Med denne motebibelen bør du komme langt på vårens store motekart.

Les alt om trendene fra A til Å - og se bildene lenger ned på siden.

A for a-formet kjole
Kjolen som er formet som en a blir like trendy i år som i fjor. Kanskje tør du hive deg på den superkorte trenden også?

B for belte
Livet skal pyntes med belte i år - det finnes et hav av forskjellige farger og former. Det smale beltet i alle regnbuens farger blir hetest til våren.

C for Chloe
Det er ingen tvil om hva som er Side2s favoritt for våren 2007. Chloe er motehuset som aldri gjør feil, og som alltid er først ute med de siste trendene. Vi bare elsker alle de kule kjolene fra Chloe for sommeren 2007.

D for dress
Herremoten er ikke like aktuell lenger, men det er derimot buksedressen. Gå for en i vintage, eller kjøp en kul buksedress på en av kjedebutikkene. Mange er også utrolig gode å gå i.

E for ekstra
Kjør på med ekstra tilbehør som belter, sko og vesker.

F for farger
I fjor sommer skulle alle kle seg i hvitt. Nå er det farger som gjelder, helst i rødt, gult, blått og grønt.

G for Gucci
Fargekombinasjonen lilla, rødt og sort står sterkt hos Gucci for våren og sommeren 2007 - og vi elsker det. Kjolene fra Gucci er helt fantastiske.

H for høyt liv
Skjørt, bukser, shortser - nå er det høyt liv som gjelder.

I for inn i skapet
Dette er sommeren for å lete etter gamle plagg innerst i skapet. Du kan også gjerne ta deg en tur inn i skapet til mor eller bestemor. Kanskje har de noen kule kjoler fra 70-tallet, eller du kan finne en skjorte med lange snipper. Skal vi tro Chloes designer, er de spisse kragene like hete som på 70-tallet igjen.

J for jordfarger
Hermes er blant verdens ledende motehus, og kjører på med jordfarger i 2007. Designeren Jean Paul Gaultier er helt tydelig inspirert av 70-tallets farger og snitt.

K for kjole
Er det en ting alle jenter bør ha til våren, er det en kjole. Valgene er mange, så her er det bare å finne sin favoritt.

L for lommer
Kjoler og buksedresser kan gjerne ha lommer. Det er trendy med lommer, og ikke minst er det deilig å ha noe å putte hendene i.

M for metallisk
Stjernene skinner i metalliske stoffer. På catwalken for Ralph Lauren og Burberry gikk det også mest i skinnende sølv. Dette er en trend vi trolig kommer til å se mer til også her hjemme.

N for norsk design
Hvorfor gå for utenlandske motehus, når vi faktisk har designere her hjemme som også gjør det stort i utlandet. Moods of Norway er blant Norges heteste designere.

O for omgående
Ser du et plagg i butikken du bare må ha, er det ingen poeng i å vente til det kommer på salg. Neste gang du kommer tilbake til butikken, kan det allerede være utsolgt. Kjøp favorittplagget ditt omgådende - så er du sikker på å få det du vil ha.

P for pumps
Skoene skal fortsatt være skyhøye. Sølv er det siste nye, men du kan fortsatt skinne i sorte og røde pumps.

Q for ku-skinn
Dyreprintet fortsetter også ut i 2007. Leopardskinnet er trolig snart på hell. Gå heller for kule plagg i kumønster.

R for Retro
Retro har nesten aldri før vært kulere. Vårens heteste catwalker var mest inspirert av 70- og 80-tallet. Stella McCartney er blant designerne som har hengt seg på 80-tallets fargen for våren 2007.

S for skinn
Brunt skinn går igjen hos flere designere i år - spesielt populært er det tynne skinnbeltet.

T for tilbehør
Det er alltid lov til å hive på seg noe tilbehør, og det kan også sette prikken over i-en. Men vær forsiktig med å overdrive. Vesker og belter er blant vårens heteste tilbehør.

U for ungpike
Ja, våren får deg virkelig til å drømme deg tilbake til barndommen. De søte kjolene gir en ungpike-look, og føles deilig. Men vær forsiktig med den korte kjolen, det skal ikke mye til før trusa synes.

V for Valentino
Stjernedesigneren går for en romantisk vår, i skjønne kjoler. Fargene gult, rosa og lilla står sterkt. Modellene er også stylet med knallrøde lepper til mer duse farger på klærne. En fin og romantisk kontrast.

W for woman
Herre- og bohemstilen er helt ute fra motebildet til sommeren. Nå skal vi være virkelige kvinner, enten vi går for det romantiske eller stramme og elegante.

X for X-faktor
Det er x-faktoren som gjelder. Skal du bli lagt merke til, må du tørre å gå egne veier. Et annerledes antrekk, gir deg også en annerledes look - og du vil definitivt få mer oppmerksomhet. Men vær forsiktig med å overdrive!

Y for Yves Saint Laurent
Bare fargene til Yves Saint Lauren får det til å kile i magen. Designeren bringer nettingstrømpene inn i vårens trender. De lilla og røde innslagene gjør motehuset enda mer attraktivt.

Z for Zac Posen
Designeren er hot, hot, hot. Han er også populær blant stjernene. Til våren er han spesielt inspirert av smokingstilen, med korte jakker.

Æ for ærlig
Det er ikke lett å vite hvem som snakker sant, når du prøver plagg i butikken. Stol heller på besteveninna di, enn selgeren som bare er ute etter å tjene penger. Skal du selv hjelpe en venninne med shopping, så husk - ærlighet varer lengst.

Ø for øve
Har du aldri gått i skyhøye sko før, bør du ta deg et par runder rundt i stua før du går ut. Det samme gjelder vårens korte kjoler. Øv deg på sittestillinger, slik at du unngår ubehagelige scener.

Å for året 2007
Skål for 2007! Vi er inne i starten av et helt nytt år. Mye kan skje, og nye muligheter åpner seg. Årets trender passer for de fleste - du må bare finne din favoritt.

Lykke til!

Les mer om mote her

Følg Side2 på mobilen

OPPDATERT PÅ SMS: Send kodeord «sladder» til 1984! (kr 4/pr mld)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.