RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Motehistorie på utstilling

Sist oppdatert:
Vivienne Westwood har designet klær i over 30 år, og blant annet fått skylden for punkmoten. Nå stilles klærne hennes ut verden rundt.

(SIDE2): I over 30 år har Westwood designet klær, og hun var i sin tid med på å definere den klesstilen som punken ble kjent for.

Sammen med Malcolm McLaren og Patric Casey åpnet hun i 1971 butikken «Let it Rock» på Kings Road. Senere ble McLaren manager for en av tidenes punk-grupper, Sex Pistols.

Da punk-moten ble klær for massene gikk Westwood videre, og har siden den gang holdt det gående med fantasifull og nyskapende mote.

Westwoods design har skapt mye debatt, og mange har latt seg provosere. Likevel er hun en av de mest respekterte designerne, og hun har til og med mottatt en pris fra dronning Elizabeth for sitt design.

Hennes design har også vært utstilt på Victoria and Albert Museum i London. Nå er utstillingen på utlån til Kina der skuelystne får med seg en del av designhistorien.

Noen stemingsbilder derfra kan du se i bildegalleriet under.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere