Motehistorie under hammeren

Denne uken kan du by på et stykke motehistorie på auksjonshuset Christie's i London.

29.10.08 20:24

(SIDE2): Interesserte kan nå skaffe seg en del av motens historie. Denne uken auksjonerer Christie's i London bort klær, smykker og sko designet mellom1960-årene og i dag.

Selv om brorparten av gjenstandene stammer fra Vivienne Westwood, finnes også flere ting fra blant andre Jean Paul Gaultier, Balenciaga, Dior, Gucci, Missoni, Karl Lagerfeld og YSL. Auksjonen byr på stilarter, materialer og design som har inspirert og formet internasjonal mote de siste 40 årene.

SE BILDESERIE NEDERST I SAKEN!

229 gjenstander til salgs
Blant de 229 auksjonsgjenstandene finnes en 'satellittcape' av Pierre Cardin fra ca. 1965. Christie's regner med at den kommer til å selge for mellom £1,000 og £2,000, eller 10,000-20,000 kr.

Dersom du er et fan av Chanels signaturlenke i metall og skinn, burde du slå til og by på et par solbriller designet av Karl Lagerfeld for Chanel fra 1990.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Også til salgs er en unik brudekjole designet av Paco Rabanne, fra ca. 1967-68. Den er laget av hvite skinnlapper som er linket sammen, og annenhver lapp er dekorert med en aluminiumsplate. Brudekjolen var laget på bestilling, men ble aldri brukt av bruden. Verdien på kjolen er satt til £6,000-£8,000, eller hele 65,000-85,000 kr.

Fetish
En annen auksjonsgjenstand er en gyllen heldekkende maske i metallisk skinn laget av SEX, den berømte butikken til Vivienne Westwood og Malcolm McLaren i Londons King's Road. Masken kommer fra gitaristen Sylvain Sylvain i den amerikanske glamrockgruppen New York Dolls. Ifølge ham var masken bestilt mens McLaren var gruppens manager, og det var meningen at Sylvain Sylvain skulle bruke den på scenen under konserter.

McLaren var ikke manager for New York Dolls lenge, da gruppen ikke likte hvordan han fikk dem til å kle seg i røde fetishkostymer i skinn. McLaren hadde større suksess med dette konseptet senere, da han var manager for Sex Pistols.

Les: Kate spiller pønklegende

Apropos bondage: en fantastisk kreasjon designet av Gianni Versace fra ca. 1990 er verdsatt til £1,000-£2,000. Det er en åletrang kjole i svart skinn med flere gylne metallspenner og vakre detaljer som ville gått rett inn på catwalken for denne sesongen.

Saken fortsetter under bildet.

Sko fra verdens ende
Vivienne Westwood eier fortsatt butikken i 430 King's Road, men den har gått under navnet World's End siden 1981. Et par sko med firkantede tupper fra World's Ends 'savages'-kolleksjon fra ca. 1982, er i lett gjenkjennelig Westwood-fasong. Verdien på disse er ca. 3,500 kr.

Også en grønn togakjole er fra den samme tiden. Den har Matisse-print og var en del av World's Ends høst-/vinterkolleksjon for 1982-83.

Norma Kamali-kreasjonen er fra 1974 og er laget av fallskjermnylon i fargen 'internasjonal oransje', og dersom du er fan av Balenciaga bør du ta en titt på en couture-jakke fra 1960-årene. Den er laget av silke med innvevde svarte prikker, og med lekre rysjer i fronten.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

1101

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag