*Nettavisen* Nyheter.

Moteikonets bestevenn

VENNER: Agyness Deyn og Henry Holland ankommer festen etter Henrys visning, begge kledt i House of Holland fra topp til tå. Foto: (Splash)

Agyness Deyns beste venn viste sin siste kolleksjon under moteuka i London tirsdag. Se bildene.

25.02.09 12:25

(SIDE2): Kjendisene stimlet sammen for å få med seg Henry Hollands siste kolleksjon i London tirsdag.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Både Peaches og Pixie Gledof hadde funnet veien. Det hadde også Jamie Winstone, Kanye West, Sarah Harding og Nicola Roberts.

SE BILDER NEDERST!

Barndomsvenner
I et intervju med Lynn Barber for The Observer i januar fortalte Agyness om sitt forhold til Henry Holland.

De to møttes da de var 13 år gamle og ble bestevenner. Homofile Holland fortalte avisen at han husker best det digre smilet med tannregulering, og at Agyness var så søt og hyggelig.

Les: Agyness Deyns vintervarme stil

Agyness, Henry og en tredje venn kalt Jessica Fletcher utgjorde et kreativt trekløver som hang sammen gjennom hele ungdomstiden i Lancashire. Jessica Fletcher jobber nå for Henrys House of Holland.

Alle tre barberte hodene sine og satt på puben og lot folk stirre på seg. Så flyttet Henry til London for å studere design og motejournalistikk. Agyness savnet ham og besøkte stadig sin «gay best friend» i storbyen. Henry bodde på studentinternat hvor han ikke hadde lov til å ha besøk, men han pleide å snike Agyness inn likevel, og så måtte de dele hans enkeltseng.

Drømmer ble virkelighet
Holland fortalte The Obesrver at Agyness' stil forandret seg veldig når hun kom til London og oppdaget bruktbutikker og loppemarkeder.

- I nord der vi er fra handler alt om merkene. I London begynte Agyness å utvikle sin egen stil, minnes Henry. Så ble Agyness oppdaget av en modellagent utenfor en bruktbutikk i Kentish Town.

Les: Se Agyness' rå høststil

- Det er ganske morsomt, fordi vi begge alltid har vært drømmere, og Henry pleide alltid å si «når du er en berømt modell» og jeg pleide å si «når du er en berømt moteredaktør» og så ble jeg modell og Henry ble moteredaktør for Smash Hits. Så det var som om vi krysset av nedover på listene våre av drømmer, og det var litt sånn «woah, dette er rart!», fortalte Agyness til avisen.

I vår kommer en Levi's jeanskolleksjon som Henry har samarbeidet med merket om. Designeren ble først kjent for sine sære T-skjorter med slogans som «Buy this Coleen!» og «I'll tell you who's boss Kate Moss».

Slitsom styling
Brede tversoverstriper, klare knallfarger og svarte lepper blir hot til høsten for dem som lar seg inspirere av Henry Holland.

Dette er ikke hans sterkeste kolleksjon - vi liker bedre rutene fra i fjor - men det kan ha mye med stylingen å gjøre.

Dersom det ikke hadde vært matchende sko og tights ville det ikke blitt så slitsomt å se på.

Men vi kan se for oss at vi har på oss flere av plaggene, separat. Det er oppløftende å se at knallfarger fortsetter inn i høsten og vinteren til neste år.

Les mer om mote her

1628

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag