RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Bendiksby, Terje (NTB scanpix)

Motelldrapet kan ha vært hevn

Sist oppdatert:
En av teoriene til politiet er at 20-åringen fra Sandefjord ville hevne seg på avdøde.

Den siktede 20-åringen fra Sandefjord kan ha drept 35-åringen på Holms for å hevne et personlig forhold. Drapet kan være en ren likvidering.

Les saken i Østlands-Posten

Det er en av teoriene drapsetterforskerne i Larvik jobber med etter at en 35-åring ble funnet skutt og drept på Holms natt til mandag.

Flyktet med skuddskader
35-åringen segnet om i en blodpøl utenfor Esso på Holms, etter at han skuddskadet flyktet fra motellrommet. Mannen klarte å ta seg rundt 150 meter bort til bensinstasjonen. Nå leter politiet etter motivet for drapet.

En av teoriene til politiet er at 20-åringen fra Sandefjord ville hevne seg på avdøde, og at han dro til Holms for å drepe ham. Årsaken skal være et personlig forhold der 20-åringen ville hevne en annen.

Alle nekter straffskyld
Politiinspektør Magnar Pedersen ved Larvik politistasjon opplyser at de tre siktede, 20-åringen fra Sandefjord, en mann (20) fra Larvik og en kvinne (21) fra Larvik, ble avhørt i går kveld. Samtlige nekter straffskyld. Utover det vil han ikke gi noen kommentarer om innholdet i avhørene.

- Det kommer vi ikke til å kommentere, sier han. Politiet vil ta stilling til fengsling i dag. Da vil de også vurdere statusen til de siktede. Kvinnen hadde først status som vitne i går, men ble så pågrepet og siktet. Samtlige er siktet for forsettlig drap, eller medvirkning til dette.

Blodspor i veibanen
De tydelige blodsporene i veibanen i Gamle Hedrum Ravei, og videre opp mot bensinstasjonen, vitnet om dramaet som utspant seg like før halv fire natt til i går. Den drepte ble funnet i bare undertøyet, men politiet ønsket ikke å si noe om hva som skjedde i forkant av drapet eller noe om hendelsesforløpet.

- Det synes å ha vært en kontakt, opplyser politiinspektør Magnar Pedersen, om forholdet mellom de to siktede mennene og den avdøde 35-åringen.

Mannen skal ha blitt skutt i ryggen. I går kveld var våpenet fortsatt ikke funnet.

Vitner hørte flere skudd
- Det er hørt flere skudd, men vi kan ikke fastslå det nøyaktige antallet, fortsetter Pedersen. Mannen overnattet på rom 205 og skal ha bodd på motellet i lengre tid. Det er kjent at Larvik kommune, og også Sandefjord kommune, benytter Holms motell som en løsning for midlertidig bosted for kriminelle og andre som har behov for hjelp fra det offentlige for å ha tak over hodet. Avdøde var en kjenning av politiet og er straffedømt en rekke ganger.

Hele motellet var fullbooket natt til mandag, opplyser eier av stedet, Stein Matre. Politiet kjørte flere vitner til politistasjonen etter drapet.

Tilhører et kriminelt miljø
Det er klart at både avdøde og de to siktede mennene tilhører et kriminelt miljø. Den siktede 20-åringen fra Larvik er tidligere dømt for vold og for å ha båret både kniv og knokejern på offentlig sted. 20-åringen fra Sandefjord er også straffedømt.

I forbindelse med en rettssak i Sandefjord tingrett i juni, vitnet en politimann og fortalte om et knallhardt miljø kalt M. F. U (Middlefingerup). På sin profil på Facebook har den siktede 20-åringen lagt ut artikkelen fra sb.no og hevdet at de lager musikk og ikke er organiserte kriminelle.

Politiet ba mandag om hjelp fra publikum og oppfordret folk som hadde vært i området mellom klokken 02.00 og 04.00 natt til mandag, til å ta kontakt hvis de hadde gjort observasjoner.

Les flere saker fra Østlands-Posten her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere