RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Moten vi fryktet er tilbake...

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Se hvilke plagg vi aldri trodde ville komme tilbake, men som nå er her igjen.

(SIDE2): 80 og 90-tallet får nesten sin glanstid igjen skal vi tro motebildet for våren og sommeren 2010. Se hvilke plagg vi elsket eller hatet så sterkt i disse tiårene - og som nå er tilbake i motebildet igjen.

Siste nytt fra Side2? Sjekk forsiden nå!

Kjoler med et erme

Både lange og korte varianter av kjolen med skrå skjæring som gir deg en bar skulder skaper både eleganse og frekkhet.

Body

Badedrakten som man skal bruke når man ikke er på stranda er superhot i årets moteverden. Madonna brukte en body-variant allerede i sin musikkvideo «Hung Up» i 2005, men det har tatt noen år før den har blitt akseptert som et kult moteplagg. I år er den derimot "lovlig", og body kan kombineres med både bukser, shorts, topper, og dressjakker. Body både med og uten armer er utvilsomt et av vårens kuleste moteplagg.

Hullete jeans

Jeansen skulle være hullete på 80-tallet, og nå vil plutselig alle stjerner kle seg i hullete jeans igjen. Så her er det bare å ta frem saksa og klippe-klippe.

Snekkerbukse

Den barnslige snekkerbuksa er tilbake, både for menn og kvinner. Nå trenger man ikke å være gravid og handle på mamma-avdelingen for å få tak i disse behagelige buksene. Menn skal gå for den avslappede og baggy varianten, mens kvinnene kan få tak i de litt trangere snekkerbuksene som gir deg de rette formene på de rette stedene.

Sykkelshorts

Den tettsittende shortsen som kanskje forbindes mest med spinning og lange sykkelturer er blant årets heteste trender. De mest populære fargene er svart og grått, og det ser best ut når man bruker shortsen under en kort dongerishorts, under et skjørt eller sammen med en stor skjorte. Shortsen som var både elsket og hatet på 80 -og 90-tallet er tilbake.

Skulderputer

Kjendisene har allerede blitt flittige brukere av plaggene som gir deg bredere skulderparti og et mer maskulint uttrykk. Victoria Beckham og Beyoncè er bare noen av superstjernene som kler seg i jakker, kjoler og topper med skulderputene inspirert fra 80-tallet.

Den store jeansskjorta

Er det noe som aldri går av moten så er det denimstoffet. I år er det den store jeansskjorta som regjererer. Du kan lete opp de gamle skjortene du selv måtte ha fra 80 og 90-tallet, låne en fra kjæresten din eller kjøpe deg en ny, gjerne med broderier og blonder. Bruk jeansskjorta over bukser, tights eller korte shorts, kneppet igjen eller åpen med en kul topp under.

Avklippet jeans

Klipp den gamle jeansbuksa og gjør den kul igjen. Lyse, avklippet jeans som blir brukt som shorts begynte så vidt å tre inn i motebildet i fjor, men i år er den virkelig det rette vår- og sommerplagget.

Rumpetaske

Dette må vel egentlig være resultatet når man parer et belte sammen med en veske? Rumpetasken er uansett tilbake og er viktig detalj i motesammenheng denne våren.

Nå er det ikke bare turister fra den eldre generasjonen som skal vandre rundt med rumpetasken festet rundt magen. Den moderne varianten av dette «veskebeltet» er tilbake i ulike farger og fasonger. De store motehusene som blant annet Louis Vuitton, D&G og Marc Jacobs har bestemt at rumpetasken nå blir sett på som sofistikert og moderne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere