*Nettavisen* Nyheter.

Motepris til førstedamen

FØRSTEDAMEN: - På mindre enn 200 dager har Michelle Obama allerede blitt et moteikon, sier Vogues André Leon Talley. Foto: (Scanpix)

Vogues André Leon Talley kommenterer Michelle Obama selvsikre stil og gode moteteft.

(SIDE2:) Denne uken ble Amerikas førstedame Michelle Obama tildelt en spesiell ærespris fra Council og Fashion Designers of America (CFDA).

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå!

Obama har gjort veldig mye for å fremme små og mindre kjente amerikanske designere, og hun blir stadig hyllet for sin sterke moteteft og selvsikre stil, hvor hun mikser både dyre og billige plagg fra kjente og ukjente merker på vakkert vis.

Et friskt pust inn i Det hvite hus og amerikansk politikk generelt, med andre ord.

Er de ikke søte?

André Leon Talley er den veldig innflytelsesrike stylisten og Vogue-skribenten som kanskje er mest kjent for oss nordmenn for å ha blitt sent av sjefen sin, Anna Wintour, til Oprah Winfrey for å gå ned i vekt.

Han har vært fast inventar på første rad under alle verdens moteuker i over 25 år.

- Allerede et moteikon
Talley er en stor fan av den amerikanske førstedamen:

Her tråkker hun i salaten

- Jeg kunne gjerne skrevet en bok om Michelle Obama. Jeg tilbrakte tid med henne på «seierstoget» fra Philadelphia til Washington DC, og jeg kan si deg en ting: Hun er virkelig slik du ser henne. Ingenting gjør meg gladere enn det faktum at presidentfruen liker å handle klær på J. Crew og Gap, skriver han på Style.com.

- Uansett så er valgene hennes alltid freshe, oppdaterte og originale. Som Dior sa: Individualitet vil alltid være en av kriteriene for virkelig eleganse. På mindre enn 200 dager har Michelle Obama allerede blitt et moteikon.

Les også: De bestemmer hva du går i

Senere ba Wintour Oprah også om å slanke seg. Les saken her: Ba Oprah om å slanke seg

Årets mest glamorøse kvinner

Det var Talley som introduserte presidentfruen for designeren Jason Wu, som har blitt en av favorittdesignerne hennes. På innsettelsesballet for mannen sin valgte Michelle en énskuldret Jason Wu-kjole i hvit chiffon.

Nytt medlem i Obama-familien

I forbindelse med CFDA-prisen kommenterte Talley fru Obamas stil og motehøydepunkt for Style.com. Under ser du hva han hadde å si.

Hvem er på Vogues forside?

- Da jeg intervjuet Michelle Obama for Vogue forsikret hun meg om at når hun går hjemmefra har hun alltid på seg klær som hun er fornøyd med og som hun selv ønsker å gå i, skriver Talley.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Januar 2009
- Ingenting kan sammenlignes med det øyeblikket da jeg satt på Capitol Hill sammen med min gode venninne Diane von Furstenberg den iskalde morgenen da fru Obama ankom insettelsesscenen i sin sitrongressfargede kjole i sveitsiske ullblonder, designet av Isabel Toledo. Jeg snudde meg til Diane og bemerket hvor fantastisk Michelle så ut i kjolen og kåpen, som begge hadde en anelse glitter, og jadefargede hansker fra J. Crew. Senere sa Isabel til meg at det ikke var sydd inn noe som glitret i selve kjolen, men at den fikk et gjenskinn fra sola, skriver Talley.

Hengte seg opp i kjolen

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Barack og Michelle Obama feiret

Januar 2009
- Michelle Obama taklet overgangen fra den hektiske innsettelsesdagen og natten til første dag som presidentfrue utrolig elegant. På sin første dag på jobb som førstedame stilte en opplagt utseende Michelle i kaleidoskopmønstret kjole av Tracy Feith. Etter all dansingen kvelden før var hun nok sliten i bena, og hadde derfor på seg et par praktiske Audrey Hepburn-aktige svarte flate sko.

- Jeg ble veldig overrasket over at hun valgte Tracy Feith, men overraskelser som dette fra presidentfruen er noe vi bare må venne oss til. Hun elsker å bruke små, ukjente designere som Thakoon og Isaac Mizrahi, som hun mikser med europeiske merker, skriver Talley i kommentaren.

Klikk på bildet for å forstørre.

Michelle flørtet med Arnold

Mars 2009
- Da Michelle Obama ankom London i mars så hun opplagt og stilig ut på vei fra Air Force One til den amerikanske ambassaden kledt i en limegrønn Jason Wu-kjole med et bredt belte rundt livet designet av Azzedine Alaïa under en svart kåpe av Michael Kors.

Obama viser grønne fingre

April 2009
- Jeg elsket kardiganen fra Junya Watanabe kombinert med den fullskjørtede dypblå kjolen fra Jason Wu og det doble perlekjedet Michelle hadde på seg da hun besøkte operaen og en pikeskole i London. Looken passet veldig godt til arrangementene og viste nok en gang at hun ikke er redd for å bruke volum eller mønster.

- Men ekte stil handler ikke bare om hva man har på seg eller hvordan man oppfører seg. Den oppløftende talen Michelle holdt for studentene var nok et eksempel på hennes nestekjærlighet og sjenerøse vesen, fortsetter Talley.

Kopierer Michelle Obama

Klikk på bildet for å forstørre.

Mai 2009
- For meg kan intet syn slå glamouren som oste av FLOTUS (First Lady Of The United States, journ.anm.) da hun steg ned av Marine One helikopteret på gresset foran Det hvite hus etter en kveld på byen i Manhattan med mannen sin. Michelle og Barack var på en intim middag og så et Broadway-show, og førstedamen hadde på seg en sofistikert svart Azzedine Alaïa-kjole med en blå VBH-klutsj i sateng.

-Ta avstand fra pels, Michelle

Juni 2009
- Da hun var i Caen i Frankrike for en krigsminneseremoni hadde Michelle Obama på seg en enkel hvit kåpe fra Michael Kors, over en like enkel Narciso Rodriguez beltekjole og sko fra Jimmy Choo. Antrekket viste at presidentfruen kan kle seg i formelle antrekk uten den gammeldagse matche-looken.

Klikk på bildet for å forstørre.

Kilde: Style.com

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.