*Nettavisen* Nyheter.

Møter sommeren 28 kg lettere

Foto: (Grete roede)

Etter ett år med tomt prat tok Aina Ånensen fra Karmøy endelig grep.

28.06.13 09:47

Denne saken inneholder kommersiell markedsføring av aktører.

Da Aina Ånensen (34) fra Karmøy hadde gått to Roede-kurs og gått ned mange kilo, slengte mor Astrid Fredriksen (55 år) seg på. Hun ble inspirert av datteren og hadde også et ønske og et mål om å bli sunnere og friskere.

Det målet er nådd - Astrid er nå 20 kilo lettere, og kan glede seg over store helsegevinster.

- Mamma slet med høyt blodtrykk før kurset, mens nå er det helt fint, det er utrolig flott, sier Aina.

Klikk på bildet for å forstørre.

SPESIALTILBUD:

Nå kan du også ta Grete Roede-kurs på nettet!

Nettavisen og Grete Roede har inngått et samarbeid som gir deg muligheten til å bli Gull-medlem i Roede-klubben (inkludert mobilapp), samt få en gratis kokebok på kjøpet, til kr 449 for 6 måneder. Da får du tilgang til de samme nettverktøyene som man får på kurs. Du kan enkelt regne ut hvor mye du skal spise for å kontrollere vekten.

Klikk her for å lese mer om tilbudet.

- Koser meg med mye god mat!
- Jeg valgte Roede-metoden fordi jeg fant at jeg kunne spise så mye mat, slippe å være sulten, forklarer Aina. Det er viktig for å lykkes!

- Det var også viktig for meg lære å gjøre varige endringer – dette er mer enn et kurs.

Og Aina har holdt på de gode vanene hun lærte på Roede-kurset.

- Jeg er mer obs på hva slags mat jeg spiser nå enn før og jeg gjør litt andre valg. Men jeg føler ikke at jeg ofrer noe - jeg har det helt topp og koser meg med mye god mat, understreker hun.

Planlegging får fart på kiloenetapet
Den viktigste endringen er at hun nå må passe på ikke går for lang tid mellom hver gang hun spiser.

- Jeg planlegger, og spiser så ofte som mulig, og sørger for at jeg alltid har et sunt lite måltid tilgjengelig, slik at blodsukkeret holder seg stabilt og forbrenningen fungerer optimalt. Da får jeg også mindre lyst på snacks, kaker og og godterier - dette er virkelig en av de tingene som har fått fart på kilotapet, sier Aina.

Unner seg fortsatt kake
Hun mener også hun har blitt mer bevisst på sine «uvaner».

- Jeg har sluttet å «småspise», for eksempel kaker, kjeks og twist på jobben. Før tenkte jeg nesten ikke over at jeg gjorde det, men nå velger jeg å la være.

- Jeg koste meg jo egentlig ikke så mye med det! Men jeg kan fremdeles velge å ta et kakestykke i blant, hvis jeg bestemmer meg for det. Det er det fine med Roede-metoden, du trenger ikke å ofre det sosiale livet fordi du skal ned i vekt – dette er ingen streng diett, du spiser vanlig mat akkurat som alle andre.

- Du trenger ikke å slutte helt med noe heller, du bare spiser mer av det som er sunt og gjør smartere valg i hverdagen, sier Aina smilende.

Les også: Anders ble 60 kg lettere med nettkurs

Klikk på bildet for å forstørre.

Mer overskudd og bedre humør
28 kilo lettere har Aina også fått et helt annet overskudd enn før.

- Jeg kjenner meg utrolig mye lettere og kvikkere, det er lettere å stå opp om morgenen, jeg blir ikke så fort sliten – også har det gjort underverker med humøret!

- Jeg er gladere, og mannen min sier at humøret mitt er mer stabilt enn for 28 kilo siden, humrer Aina, som også har kjøpt masse nye klær og gleder seg til å bruke den nye sommergarderoben.

Kursleder og gruppa utrolig viktig
-Jeg hadde aldri klart dette på egenhånd. Det er viktig med en god kursleder, jeg har lært utrolig mye av Inger Frøyland-Jensen som jeg går på kurs hos.

- Hun har hele tiden forklart hvorfor vi skal spise som vi gjør, slik at vi forstår bakgrunnen – og veiledet hver og en av oss med våre utfordringer. Inger har også vært en skikkelig god støtte når ting har gått litt tregt, og støttet og oppmuntret når det har vært nødvendig. Å gå i en gruppe med andre er i tillegg utrolig gøy og motiverende, og vi passer på hverandre slik at alle klarer det!

Nå går Aina og moren på Hold vekten-kurs. Dette kurset varer i ett år, med ett møte i måneden. Hensikten er å venne kroppen til den nye vekten, og trappe opp matinntaket gradvis uten at vekten går opp.

Sunn «smitteeffekt»

- Et utrolig viktig kurs som øker sjansen for at den nye vekten er kommet for å bli, mener Aina.

Mange i nærområdet har latt seg inspirere av Aina og morens gode resultater.

- Flere kollegaer har begynt på Roede-kurs, samt to av naboene til mamma. Det er hyggelig at folk blir sunnere og friskere, og derfor forteller jeg nå min historie, kanskje kan det inspirere andre til å gå i gang? Ikke gå og tenk på det i et år slik jeg gjorde, jo før du starter, jo bedre!

Inspirert? Prøv Grete Roede du også da vel!

SPESIALTILBUD:

Grete Roede tilbyr nå også nettkurs og som Nettavisenleser har du nå muligheten til å få Gullmedlemskap på nett (inkludert mobilapp), samt få en gratis kokebok til kun kr 449 for 6 måneder.

Da får du tilgang til de samme nettverktøyene som man får på kurs. Du kan enkelt regne ut hvor mye du skal spise for å kontrollere vekten.

Som nettbruker med mobiltilgang (gullmedlem) får du da også full utnyttelse av medlemskapet i sommerferien og kan logge og kontrollere inntaket underveis.

Klikk her for å lese mer om tilbudet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag