RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Motetips til høsten

Sist oppdatert:
Når du skal finne riktig farge til klær og make-up, er det viktig at du tar utgangspunkt i farger som du er utstyrt med fra naturens side. Les tipsene her.

Skal du skal finne fargene som passer til deg er det smart å se på hvilke undertoner som finnes i huden din, skriver Jubii Woman.

Fargeskalaer

Når du skal vurdere undertonene i huden din er det viktig å huske på at det ikke nødvendigvis er den fargen du ser umiddelbart som er den riktige. Dersom du har solt deg mye eller brukt selvbruningskrem kan det kamuflere din naturlige hudfarge.

Det finnes to grunnleggende fargeskalaer som du kan gå ut fra når du skal bestemme din hudfarge. De kalles for den varme og den kalde skala. Den varme skalaen er den mest utbredte.

Finn din farge
Det danske magasinet har lansert følgende oppskrift til hvordan du kan finne din naturlige hudfarge:

- Se på blodårene på innsiden av håndleddet ditt. Dersom de er grønnlige i fargen er du den varme typen, dersom de er blålige er du av den kalde typen.

Prøv deg frem

Du kan også finne din fargeskala ved å holde et stykke hvitt papir mot kinnet. Dersom ansiktet ditt ser rosa, lilla eller grisefarget i forhold til papiret er undertonene i huden din kalde. Hvis ansiktet derimot ser gult eller olivenfarget ut hører du hjemme i den varme enden av fargeskalaen.

Dersom du fremdeles er i tvil så kan du prøve den gammeldagse men ”effektive prøve og feile”-metoden. Se hvilke nyanser av klær og make-up som gir liv og glød til ditt ansikt og hold på den. Vurder hvilke farger som definitivt ikke passer deg og hold deg unna disse.

Fargene du bør velge

Dersom du er en av dem som klarer å bestemme hvilken fargeskala du hører til finnes det følgende tips til valg av klær og make-up.

Er du av den kalde typen bør du gå for kalde og klare farger som har en blå undertone, opplagte valg er sort, hvitt, blå, blågrønn eller grå. Dersom du er av den varme typen ser du best ut i dempede jordfarger med gule eller gylne undertoner.

Alle farger finnes imidlertid både i kalde og varme nyanser. Derfor er du ikke avskåret fra bestemte farger selv om de ikke er anbefalt for dine fargenyanser. Det gjelder bare å finne den fargen som passer til din hudtype.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere