*Nettavisen* Nyheter.

Moteverdens verste uke

FØR OG ETTER: Fransk-svenske Filippa Hamilton har unektelig blitt gjort slankere i Ralph Laurens nye kampanje (til høyre). Foto: Faksimile (Supermodels.nl/Photoshop Disasters)

Den store moteverdenen har hatt en dårlig PR-uke. Se hvorfor her.

16.10.09 10:39

(SIDE2:) Den internasjonale moteverdenen har ikke hatt den beste uken hva PR angår uken som har gått.

Mer fra Side2. no: Sjekk forsiden nå

– Du er for tykk
Nok en gang har de mer skyggefulle sidene blitt eksponert for hele verden.

Det begynte med at den 23 år gamle modellen Filippa Hamilton gikk ut og sa at hun hadde blitt sparket av Ralph Lauren.

Lauren forsvarte seg med at 23-åringen, som har vært modell for designeren siden 2002, ikke lenger «oppfylte krav i kontrakten». Men Hamilton sørget for å fortelle det slik hun så det.

– De sa jeg var overvektig, sa hun. Hamilton gikk ut på nasjonal, amerikansk TV og kritiserte Ralph Lauren, som er et av USAs største motehus. Hamilton ble sparket i april, kort tid etter at et overretusjert bilde i I Ralph Laurens vårkolleksjon hadde blitt sluppet. På bildet ser Hamilton sykelig tynn ut.

– Dette fotografiet skulle aldri ha vært ute, det var feil retusjert, sa Ralph Laurens representanter selv om bildet.

LES MER:Syltynn modell skaper furore

Slanket for haute couture?
Men det endte ikke der. I føljetongen veldig tynne modeller, dukket det opp nye bilder av Victoria Secrets-modellen Miranda Kerr fra et fotoshoot i Sydney. Kerr, som aldri har vær t annet enn smal, hadde overarmer som var tynnere enn albuleddet og modellens ribbein står ut på bildene.

Enkelte eksperter har spekulert i at vekttapet har å gjøre med at Kerr nå har gått fra kommersiell til haute couture-modell. Ved siden av Gisele Bundchen er hun en av de få modellene som har tatt steget over fra rene kommersielle reklamekampanjer til å gå for motevisningene i Paris.

Tidligere har for eksempel både Karl Lagerfeld og Wolfgang Joop sagt at de mener at for eksempel Heidi Klum er for «bling, bling» og «for tykk» til å vise fram klær og Kerrs nye vekt tas til inntekt for at hun har måtte gå ned ytterligere for å kunne gå på den store catwalken.

Var ikke svart
Et annet tema som stadig er tilbakevendende i moteverdenen er bruken av andre modeller enn hvite. Franske Vogue har således skapt storm etter at de valgte å gjøre en hvit modell svart på forsiden av siste nummer. Nederlandske Lara Stone er dekket av brunfarge fra topp til tå på et av bildene.

– Rasistisk. Og i beste fall taktløst, raser franske SOS Rasisme ifølge The Daily Telegraph.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag