Gå til sidens hovedinnhold

- Motivert til bruk av tanntråd: 100 kroner

En ung mann fra Rjukan reagerte på regningen han nylig fikk hos tannlegen.

Et av punktene forteller at han har betalt 100 kroner for å bli motivert til bruk av tanntråd. Det skriver Telemarksavisa (TA).

Historien om tannlegebesøket går nå som en farsott på Facebook og kritikken i kommentarfeltet er hard.

Ett av innleggene kommer fra SV-politikeren Steinar Miland.

- Dette kan vel ikke være lovlig i en offentlig klinikk, spør Miland. Han sitter selv i hovedutvalget for kultur i Telemark fylkeskommune og har blant annet ansvaret for den offentlige tannhelsetjenesten som denne klinikken er en del av.

Tannlegen som har skrevet ut regningen beroliger Miland og den aktuelle pasienten.

Mer enn tanntråd
- Det skjuler seg jo litt mer enn motivering til bruk av tanntråd i dette beløpet, opplyser tannlege Live Vinjerui Lid ved Rjukan tannklinikk til TA.

Hun viser til linjen under hvor det står spesifisert duraphat i sidesegment. Bak denne noe kryptiske linjen skjuler det seg en fluorbehandling som brukes på små hull.

- Dersom denne behandlingen kombineres med bedre bruk av tanntråd er målet å unngå å legge en fylling, fortsetter Vinjerui Lid. Hun forteller at tannlegene helst vil unngå å legge fylling dersom dette er mulig.

Vil se på spesifiseringen
Tannlegen på Rjukan skjønner at pasientene kan reagere dersom de tror at de har betalt hundre kroner for å bli fortalt at de skal bruke tanntråd.

- Vi må kanskje se på hvordan vi spesifiserer dette beløpet bedre, avslutter tannlegen.

Les flere nyheter fra Telemark i Telemarksavisa.

Kommentarer til denne saken