(Bergensavisen)

(Nordhordland:) Tidligere i år snakket Atle Rongved fra Hjelmås med den lokale biljournalisten Kaj Alver, som tullet med ideen om å skaffe en Porsche til datteren Amalie (15) sin kortesje fra kirken til festlokalene på konfirmasjonsdagen.

Kaj tok Atle på alvor, og møtte opp i en Lamborghini Huracan LP610 til en verdi av nesten 2,5 millioner kroner.

– Jeg vet jo at Kaj kan klare å fikse nesten hva som helst, men dette overgikk alle våre forventninger, sier faren til konfirmanten.

Var kreftsyk

– Dette er en gledens dag der fokuset skal være på de gode tingene i livet til Amalie, sier Alver.

Likevel, en av årsakene til at han gjentatte ganger kaller henne for helten sin, er den tøffe kampen mot kreften hun har kjempet siden 2008.

Saken fortsetter under bildet

Hun ble som 5-åring diagnostisert med akutt lymfatisk leukemi, ofte forkortet ALL. I 2011 opplevde Amalie et tilbakefall av kreften, med spredning til sentralnervesystemet. Etter å ha vært kreftfri en periode, fikk Amalie et nytt tilbakefall i 2015.

I dag er kroppen hennes kreftfri, men hun venter fremdeles på den offisielle friskmeldingen fra legene.

I 2014 skrev Nordhordland om Amalie og sykdommen hun var rammet av, og hvordan den gjorde at hun mistet mye av skolegangen og den sosiale delen av å være barn.

– Det mest kjedelige med å være syk, var at jeg ikke fikk lov å leke med vennene mine. Men av og til orket jeg ikke heller, fortalte Amalie den gangen.

Gledet seg

– Jeg vet at Amalie har slitt med senskader og har mistet deler av barndommen sin på grunn av sykehusbesøk og sykdom. Jeg har gledet meg lenge til å overraske henne på denne måten, sier Kaj Alver.

Han ventet på beskjed om at konfirmanten var ute av kirken før han kjørte inn på tunet, for å overraske henne mest mulig.

Saken fortsetter under videoen

– Den store drømmen var Lamborghini

Amalie kommer fra en bilinteressert familie, og hjemme på Hjelmås har de til sammen seks biler.

– Hun er nesten like bilinteressert som det jeg er, og hun har alltid vært glad i fine biler. Hun gleder seg til å starte med øvelseskjøring neste år, sier faren.

Saken fortsetter under bildet

 

– Den store drømmen hennes har lenge vært å få kjøre en Lamborghini. Det er ingen tvil om at denne overraskelsen falt i smak, fortsetter han.

Amalie selv sier det tok lang tid før hun forsto hva som egentlig skjedde på tunet utenfor Hjelmås kapell.

– Det var selvsagt ikke forventet i det hele tatt, og det gjorde bare at det ble enda mer stas. Jeg tror ikke jeg kunne fått en bedre overraskelse, sier hun.

Saken fortsetter under bildet

Fikk låne solgt bil fra Fana

Kaj Alver har jobbet som motorjournalist i 12 år, og er dermed ikke ukjent med å kjøre millionbiler. Han har tidligere deltatt i store prosjekter sammen med blant annet tidligere Top Gear-vert Jeremy Clarkson, og har jobbet som journalist i Gatebil Magazine siden 2007.

– Akkurat denne Lamborghinien har jeg prøvekjørt før, noe som gjorde det enklere for eierne å låne den til meg.

Bilen ble lånt ut av Fana Bilforretning ved daglig leder Cato Larsen.

– Jeg forklarte situasjonen for Cato, som var svært velvillig etter å ha hørt Amalies historie. De fortjener all honnør for å ha latt Amalie få denne gleden, sier Alver.

Bilen ble solgt fredag, bare to dager før konfirmasjonen.

– Det er klart det hadde vært vanskelig å finne en tilsvarende bil på så kort tid, så jeg og Cato kom til enighet med kjøperen som ennå ikke hadde skrevet kontrakt, slik at han kunne hente bilen over helgen.

Tok konfirmasjonsbilde i Lamborghini

Da Amalie og Kaj kom til konfirmasjonsfesten på hotellet, hadde de vært på kjøretur for å ta konfirmasjonsbilde.

– Vi kjørte fort, men ikke over fartsgrensen, smilte Amalie, som var svært fornøyd dagen så langt.

– Vi stoppet ved Mongstad for å ta bilde av Amalie i og foran bilen. Jeg håper denne dagen har vært like fin for Amalie som for meg, sa Kaj.

Hovedpersonen innrømmet at hun fremdeles var i en mindre sjokktilstand.

– Jeg kunne ikke fått en bedre overraskelse på konfirmasjonsdagen.