RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Motorola begeistrer i Cannes

Messens kuleste? Motorolas Communicator-konkurrent, MPx.
Messens kuleste? Motorolas Communicator-konkurrent, MPx. (Motorola)
Sist oppdatert:
CANNES (TV 2 Nettavisen): Motorolas Smartphone MPx er blant de stiligste nyhetene på mobilmessen i Cannes. Samtidig lanserer Motorola like godt to 3g-telefoner.

Den ene er beregnet på businessbrukeren mens den andre er for deg som liker å ha det moro med teknologi.

I tillegg kommer mobilselskapet altså med noe av det stiligste vi har sett her nede – Smartphone-n MPx.

Motorola går hardt ut i Cannes og lanserer tre toppmodeller av noen telefoner. Og det bare måneder etter de lanserte designtelefonen v80.

Men nå er det 3g og push-to-talk, eller ptt, som gjelder. TV 2 Nettavisen har tidligere skrevet om push-to-talk, men foreløpig henger de norske mobiloperatørene etter. Det spørs om det er en strategi som kommer til å holde, for ptt-teknologien har blitt meget omtalt her nede.

Motorola er en av leverandørene som satser hardt på push-to-talk, og av de to 3g-telefonene mobilselskapet har slått i bordet med, støtter modellen E1000 den nye teknologien.

E1000 er en fullverdig 3g-telefon i en liten innpakning, og er ganske unik i det at den retter seg helt og holdent inn mot deg som vil ha underholdning og spill.

A1000 er ganske lik av utseende, men er beregnet på businessbrukeren og er fullstappet med funksjonalitet.

Videokonferansefunksjon, Word, Excel, Powerpoint og PDF-kapabilitet, full HTML-browsing og 3g-hastigheter – når nettene bare kommer opp – gjør A1000 til en meget spennende telefon.

A1000 kan også skilte med et integrert kamera med 1,2 megapiksler og 4 x digital zoom, multimediastreaming og avspilling av MPEG4 og MP3-filer.

Den siste nyheten fra Motorola er Smartphone-n MPx, som kjører Microsoft Windows Mobile programvare. MPx har en helt ny formfaktor og er definitivt av de kuleste telefonene vi har sett under hele messen.

Denne blandingen av PDA og mobil gir deg fullt Qwerty-tastatur, stor skjerm, e-postklient, videostreaming og masse businessapplikasjoner som Word og Excel.

Det mest iøynefallende med MPx-en er likevel formfaktoren. Telefonen er d obbelthengslet, og kan åpnes både som en vanlig klapptelefon og sideveis på samme måte som Nokia Communicator.

Trebånd, trådløst nettverk, Blåtann, Infrarødt, Java, Windows Media Player, 1,3 megapikslers kamera og utvidbart minne til 1 GB – MPx har det meste.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere