RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Dell

Motorola med flat-TV

Den amerikanske elektronikkgiganten Motorola vil inn på det voksende markedet for LCD-fjernsyn. Salget er ventet å vokse kraftig de nærmeste årene.

Motorola presenterte sine planer under en messe for forbrukerelektronikk i Las Vegas denne uken. Bedriften, som er mest kjent som produsent av mobiltelefoner, skal lage ti forskjellige fjernsynsmodeller på mellom 10 og 46 tommer, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Produksjon og salg av LCD-skjermer har hittil gitt gode inntekter, og markedet er ventet å vokse kraftig de nærmeste årene. En av årsakene til veksten vil trolig være en kraftig prisreduksjon. Markedet tror prisene generelt vil ligge på en tredel av årets priser om to år.

I fjor utgjorde salget av LCD-fjernsyn bare 2,4 prosent, men analyseselskapet IDC venter en økning til 4,5 prosent i år og 8,3 prosent i 2005.

Motorolas TV-er skal produseres av partneres Proview International Holdings, og vil komme på markedet i Kina i første omgang. Trolig vil USA bli neste satsningsmarked i løpet av året, skriver Computer Sweden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere