RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Motorolas spennende nykommere

Sist oppdatert:
Motorola lanserer nyheter i fleng på årets dingsemesse.

Motorola frir til audiofile med en ny musikkmobil, en smart oppfølger til bananmobilen, to trådløse høyttalersystemer og en rekke nye hodesett.

Les mer:
- Kostbar Motorola selger bra
- Test: De beste musikkmobilene

Ny musikkkonge?
Med Rokr E8 lover Motorola en mobiltelefon som er like bra på musikk som dedikerte mp3-spillere. Musikkfunksjoner står i fokus, men allikevel lover Motorola at musikkfunksjonene ikke skal gå på bekostning av øvrige funksjoner på mobiltelefonen.

Materialene skal være eksklusive og slitesterke. Baksiden er av aluminium, og det er metalltaster på siden. Fremsiden er høyglanset, og tilsynelatende uten taster. Modeshift heter en ny finesse som gjør det enkelt å veksle mellom telefon-og musikkmodus. Når mobilen er avslått, har ikke mobilen noen synlige taster, men i påslått modus, vises lysende numre på fremsiden av mobilen. Med et trykk på musikktasten, forandres nummertastene, og blir om til kontrolltaster for musikkspilleren, altså spill av, pause, og så videre.

De trykkfølsomme lystastene vibrerer ved berøring, noe som skal gjøre det enklere å skjønne når mobilen har oppfattet berøringen. Motorola Rokr E8 har også hurtigskroll-hjul, som skal gjøre det enklere å navigere gjennom store spillelister eller adresselister. Skjermen er to tommer stor og har en oppløsning på 240 x 320 punkter.

Musikkapasitet
Du kan selv velge om du vil spille av musikken din på innebygde stereohøyttalere, med medfølgende eller eget 3,5 millimeter hodesett eller om du vil spille av stereolyd trådløst med Bluetooth-tilbehør.

Mobilen har FM-radio innebygd, og støtter Sang- ID. Dersom to gigabyte internlagringsplass til musikkfilene dine ikke er nok, støtter mobilen microSD-minnekort. Den er kompatibel med Windows Media Player 11, og du kan dermed enkelt kjøpe musikk på flere hundre nettbutikker. Overføringen fra PC til mobil skjer med USB 2.0-hastighet.

Ny bananmobil
Det er ikke bare Rokr som er oppgradert. Motorola lanserer også en ny versjon av bananmobilen Z8. Den nye bananen heter Z10, og er ifølge Motorola et mobilt filmstudio i lommeformat. Mobilen kan altså ta høyoppløselig video, i tillegg til å redigere klippene med overganger, stillbilder, titler og lydspor. I tillegg skal det bli lett å dele video på Google, Youtube, Yahoo og Shozu.

I tillegg til å lage filmsnutter, har mobilen en rekke gode egenskaper når det kommer til medieavspilling. En 2,2-tommer QVGA-skjerm skal vise video på 30 bilder per sekund i millioner av farger, og nedlasting av video skal også være enkelt. Med støtte for opptil 32 gigabyte store minnekort, kan du både lagre og se på en rekke filmer i opp mot DVD-kvalitet.

Den nye mobilen skal også by på bra stillbilder. Oppløsningen er på 3,2 megapiksler, og du kan ta opptil tre stillbilder i sekundet med autofokus. Bildet avslører at den er utstyrt med fotolys/blitz, skjønt dette ikke nevnes av pressemeldingen.

Kroppsnær banan
Bananformen skal være "ergonomisk korrekt", og materialene er børstet stål, polert metallfinish, og myke tekstur-detaljer. Mobilen har støtte for de aller fleste tilkoblingsteknologiene fra edge, via 3G til superraske turbo-3G. Telefonen kjører operativsistemet Symbian/UIQ.

I USA er den forventet på markedet i første kvartal, men det kan ta noe lengre tid før den kommer til Norge. Dette fordi forgjengeren Z8 så-og-si nettopp har kommet til norske butikkhyller.

Motorola EQ5 og EQ7:
EQ5 and EQ7 er trådløse høyttalere fra Motorola. Disse skal fungere like godt for både musikk og samtaler. Høyttalerne kan kobles opp med de fleste MP3-spillerne, PC-ene eller mobilene gjennom A2DP eller 3,5 millimeter jack-kontakt.

Motorola EQ5 er en høyttaler i lommeformat med ben for å stå oppreist. Strømmen hentes fra et oppladbart batteri.

EQ7 med tilnavnet "Wireless Hi-Fi Stereo Speaker", skal by på Hi-Fi levert av JBL. Disse høyttalerne skal by på rik bass og myk respons, noe som skal gi "ren og robust" lyd. Disse høyttalerne har også innebygd mikrofon og kontroller som skal gjøre det enkelt å bytte mellom musikk- og mobilfunksjoner.

Hodesett
S9-HD er en oppgradering av prisbelønte Rokr S9. Dette skal gi surroundlyd i tillegg til å redusere utenomstøy og gi mer komfort.

S605 Bluetooth-hodesett skal være et rimelig alternativ til å høre på "trådløs musikk". Den har lav vekt, og kan klipses på klær.

EH70 Stereo-hodesett skal gi stereolyd med full frekvensrespons og lite lydstøy. Mikrofonen skal få samtaler til å høres godt uten bakgrunsstøy. Øreplugger følger med i forskjellige størrelser.

EH50 Stereo-hodesett kommer med kroker for å sitte godt i øret, og skal også by på en diskret, forbedret mikrofon for samtaler.

EH25 Stereo-hodesett er beregnet for motebevisste mennesker. Disse "ledning-hodesettene" kommer i fire forskjellige farger med bra lydkvalitet, diskret mikrofon og en medfølgende bæreveske.

EH20 Stereo-hodesett skal by på bra bass, justerbart stilig design og til en overkommelig pris.

Denne saken er hentet fra mobilsiden Mobilen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere