Politiet: - Vi hadde ikke plass i bilen

POLITITE PÅ SYKKELTUR: Da det ikke var plass til sykkelen inne i politibilen måtte politiet rett og slett sykle den av motorveien selv.

POLITITE PÅ SYKKELTUR: Da det ikke var plass til sykkelen inne i politibilen måtte politiet rett og slett sykle den av motorveien selv. Foto: LISBETH ANDRESEN (ROMERIKES BLAD)

Først stoppet politiet en syklende albaner i Rælingstunnelen. Så syklet de selv sykkelen av motorveien.

(RB.no): Ved 18.40-tida torsdag kveld fikk politiet på Romerike melding om en syklist i Rælingstunnelen.

Rælingstunnelen er svært trafikkert og en del av motorveien riksvei 159 mellom Lillestrøm og E6.

– Veitrafikksentralen fikk sperret høyrefeltet og vi fant igjen syklisten helt i enden av tunnelen. Han har syklet fra Lillestrøm-sida mot Lørenskog, sier operasjonsleder Terje Skaftnes i Romerike politidistrikt til RB.no

Syklisten undersøkes

Operasjonslederen forteller at det reageres med bøter om man blir tatt syklende gjennom Rælingstunnelen.

Syklisten var en mann politiet mener er fra Albania. De har valgt å ta med seg mannen inn til stasjonen for en videre undersøkelse ved utlendingseksjonen.

– Vi har ingen formening om dette er gjort uten å vite bedre, eller om syklisten har vært klar over at det er ulovlig å sykle på motorveien i Norge. Det må videre etterforskning vite.

(Saken fortsetter under bildet)

TATT: Her blir den albanske mannen tatt etter å ha syklet på motorveien gjennom Rælingstunnelen. Foto: LISBETH ANDRESEN (ROMERIKES BLAD)


Kreative betjenter

Politiet eskorterte syklisten de siste meterne ut av Rælingstunnelen før han ble stoppet. Han ble plassert i politibilen og tatt med inn til stasjonen.

Uten plass i bilen måtte dermed kreative betjenter finne en annen måte å fjerne sykkelen fra motorveien. Det endte med at en av betjentene syklet sykkelen av motorveien via avkjøringsrampa etter Rælingstunnelen.

– Det var ikke plass til sykkelen i bilen. Så vi flyttet den slik at bilberger kunne hente den, sier operasjonslederen.

Les flere saker i Romerikes Blad her.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.