RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Motsatt formkurve foran byderby

Sist oppdatert:
VALLHALL (vif.no): Vålerenga er bortelag mot byrivalene Lyn i neste seriekamp, og det er to lag med vidt forskjellig formkurve etter sommerferien som møtes på Ullevaal Stadion førstkommende søndag.

Neste kamp: Lyn – Vålerenga
Tippeligaens 24.runde, Ullevaal Stadion, 21.oktober kl. 18.00
Dommere: Svein Oddvar Moen, Haugar, Svein Inge Wiken (AD), Kolstad og Frank Andås (AD), Gjøvik-Lyn

VETERANER: De tidligere Englands-proffene Ronny Johnsen og Jo Tessem møtes til dyst på søndag. (Foto: Digitalsport)
VETERANER: De tidligere Englands-proffene Ronny Johnsen og Jo Tessem møtes til dyst på søndag. (Foto: Digitalsport)

Tabellposisjon
Lyn:
9 (8-4-11, målforskjell 36-41)
Vålerenga: 7 (9-6-8, målforskjell 30-28)

Form hjemme/borte
Lyn hjemme:
7-2-2, målforskjell 24-14
Vålerenga borte: 4-1-6, målforskjell 13-15

Siste tre kamper
Lyn:
1-3 (Brann B), 3-2 (Stabæk H), 1-2 (Tromsø B)
Vålerenga: 1-3 (Lillestrøm H), 2-2 (Austria Wien H, UEFA kval.), 4-1 (Odd B)

MØTER GAMLEKLUBBEN: Jan Derek Sørensen jubler for scoring mot gamleklubben Lyn i en treningskamp i Vallhall i vinter. (Foto: Digitalsport)
MØTER GAMLEKLUBBEN: Jan Derek Sørensen jubler for scoring mot gamleklubben Lyn i en treningskamp i Vallhall i vinter. (Foto: Digitalsport)

Det er klart for Norges eneste ekte byderby, når det er Vålerenga sin tur til å ha bortekamp på Ullevaal i møtet med Lyn.
Lyn har denne sesongen vært klart best på hjemmebane, og har tatt 23 av 28 poeng på Ullevaal. Vålerenga på sin side står kun med fire seiere på bortebane, men har vunnet tre av sine fire siste kamper på fremmed gress.

Med tanke på at kampen spilles på Ullevaal, kan det vanskelig betegnes som fremmed gress denne gangen, selv om Vålerenga må skifte i ”feil” garderobe.

Formen etter sommerferien er vidt forskjellig for de to Oslo-lagene. Lyn seks tap, to uavgjort og kun to seiere på de siste ti seriekampene. Vålerenga står med seks seiere, to uavgjort og kun to tap i samme periode.

Lyn foran innbyrdes
Det har blitt en stor greie ut av at Vålerenga ikke makter å slå Lyn i offisielle kamper, og hvis man ser på kampene etter begge lagene igjen var i samme divisjon i 2002, etter 21 års avbrekk, stemmer dette. I den perioden har Lyn vunnet 7 av 11 kamper, fire har endt uavgjort og Vålerenga har til gode å vinne.

På tabellen er Vålerenga fem poeng foran byrivalene, og med kun tre seriekamper igjen er sjansene for at det ender som det har gjort de siste tre årene, med Vålerenga foran Lyn når status gjøres opp i november.

FORLOT LYN: Stefan Gislason, her i duell med Kristian Brix, dro til Brøndby i løpet av sommerpausen. (Foto: Digitalsport)
FORLOT LYN: Stefan Gislason, her i duell med Kristian Brix, dro til Brøndby i løpet av sommerpausen. (Foto: Digitalsport)

Endringer
Siden lagene spilte 0-0 med Vålerenga som hjemmelag i juni, har det vært gjort endringer på begge lag. Vålerenga har skiftet trener, og inn har Bojan Zajic, Gunnar Heidar Thorvaldsson og Dan V. Thomassen kommet. Lyn har blant annet mistet angrepsspilleren Chinedu Obasi (til Hoffenheim) og midtbanespilleren Stefan Gislason (til Brønby). Begge var viktige og sentrale spillere på Lyn-laget. Inn har den 18 år gamle nigerianse spissen Odion Ighalo kommet, sammen med landsmannen Paul Obifule (21), som er en offensiv midtbanespiller.

Karantener
Lyn:
Christian Brink (3 gule kort)
Vålerenga: Ingen

Skadesituasjonen
(Oppdatert 20.oktober)
Medisinsk ansvarlig Haakon Schwabe forteller at Kjetil Wæhler har trent som normalt de siste dagene, og er aktuell for kampen mot Lyn. VIF mangler fortsatt Rune Lange og Mohammed Fellah.

Ellers sliter fortsatt Thomas Holm med følingen bak i låret, og blir ikke klar til kampen, og Bojan Zajic har influensa og er meget usikker for spill.

SISTE MØTE:Vålerenga – Lyn 0-0, 20.juni 2007 på Ullevaal Stadion, 19.468 tilskuere
INNBYRDES OPPGJØR (Lyn hjemmelag og nevnt først): 5-6-6, 28-30
INNBYRDES OPPGJØR (Toalt, Vålerenga nevnt først): 9-11-15, 56-58
STØRSTE VÅLERENGA-SEIER: 6-1, 17.august 1962, som bortelag
STØRSTE LYN-SEIER: 7-1, 26.august 1965, som bortelag
(Kilde kampstatistikk: nifs.no)

Kampreferat siste tre kamper
Vålerenga – Lillestrøm 1-3
Vålerenga – Austria Wien 2-2
Odd Grenland – Vålerenga 1-4


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere