Er det duket for full gjenåpning eller ikke? Regjeringen skal torsdag beslutte tidspunkt og vil varsle full gjenåpning på en pressekonferanse fredag, meldte Dagens Næringsliv torsdag morgen.

Men disse opplysningene er ikke korrekte, får Nettavisen opplyst i Helse- og omsorgsdepartementet. Det kommer ikke noe varsel om full gjenåpning fredag.

Departementet avviser DNs opplysning også overfor Avisa Oslo NTB og VG.

Dagens Næringsliv oppga i sin sak ingen åpne kilder, men meldte at de «erfarer» at regjeringens beslutning vil være i tråd med anbefalingene fra Helsedirektoratet.

Helsedirektoratet viser til departementet når Nettavisen spør.

90 prosent har fått én dose

FHIs siste ukerapport kom onsdag og forteller at 90 prosent av befolkningen over 18 år har fått minst én dose med koronavaksine. Tilsvarende tall for andre dose er 81 prosent. Matematisk modellering viser at trenden i smittespredningen har vært synkende med et gjennomsnittlig reproduksjonstall fra 29. august på 0,9. Antall dødsfall øker, og for uke 36 er det foreløpig meldt om 13 etter en periode på fire måneder med 7 eller færre per uke. Antall påviste smittetilfeller blant delvis vaksinerte og fullvaksinerte øker. FHI-tallene viser 2655 tilfeller av SARS-CoV-2 de siste to ukene påvist hos delvis vaksinerte og 2728 hos fullvaksinerte. Antall vaksinerte smittede forventes å øke etter hvert som antall vaksinerte øker, skriver FHI i ukerapporten.

Høie onsdag: - Vi nærmer oss målet

Onsdag ettermiddag poengterte helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) overfor NTB at smittetallene ser ut til å flate ut, og at r-tallet nå er under 1.

- Det er gode nyheter. Vaksiner er veien tilbake til hverdagen, og oppslutningen om vaksinasjon er veldig høy i Norge. Vi nærmer oss målet om at 90 prosent av alle voksne er fullvaksinert. Jeg håper så mange som mulig takker ja til vaksinedose to, sa han.

Han opplyste da at regjeringen i vurderingen av videre gjenåpning legger størst vekt på kapasitet i helsetjenesten og hvor mange som er vaksinert, men at de også ser på smittesituasjonen.

Les også: 969 nye koronasmittede registrert siste døgn