Gå til sidens hovedinnhold

Møtte heltene på Goodwood

I den samme Morgan +4 Supersports som Sir Stirling Moss vant billøp med i 1965, kjørte Knut Chr. Hallan fra Ulvøya på Goodwood Revival, verdens mest populære historiske bilrace.

ULVØYA/GOODWOOD: På Goodwood ble legenden Sir Stirling Moss sin 80-årsdag feiret behørig i september og Knut Chr. Hallan fikk sjansen til å gjenskape et historisk bilde som ble tatt for 44 år siden. På det historiske bildet er G.B. Stern, den 36 år gamle Stirling Moss og Miss Westwood på Westwood Racing Circus i Vancouver.

Bilen på bildet er den samme bilen som Hallan kjørte på Goodwood i september. På det nye bildet har kona til Stirling Moss, Susie, inntatt rollen som Miss Westwood.

SE BILDESERIE! De flotteste bilene, de største legendene

– Jeg hadde lyst til å reprodusere bildet 44 år etter, fordi Stirling Moss' 80-årsdag ble feiret på Goodwood. Han gjenkjente bilen og husket besøket i Canada da han åpnet Westwoodbanen i Vancouver. Han signerte bildene fra den gang, på dressen min og på panseret på bilen. Han fortalte også at G.B. Sterne var "special and very keen on racing". Det var moro at han husket fra 44 år tilbake, sier racingentusiasten Hallan.

Fikk autografen på bilen

I tillegg til signaturen til Stirling Moss sikret Hallan seg også autografene til bilinteresserte storheter som Mark Knopfler og Nick Mason i Pink Floyd på bilen.

Sjekk Goodwood Revivals egne nettsider

På Goodwood traff Hallan også fireårig Grand Prix-vinner Derreck Bell og Formel 1-stjernen Jackie Stuart.

Bodde på bildeler

Morgan +4 Supersports'en til Hallan ble kjørt over til England i sommer i forbindelse med 100-årsjubileet til Morgan som ble feiret i august.

Sammen med sjefmekaniker Arne Johansen dro Hallan til England før løpet for å sette bilen tilbake til original stand. Blant annet ble den sorte og hvite originalfargen gjenskapt. Det samme ble den håndmalte Sterne Motor-reklamen.

– Vi jobba dag og natt, og bodde på to Ikea-senger bak i en Ford Transit kassebil på en haug med bildeler mens vi holdt på, forteller Hallan.

Bare inviterte

På Goodwood Revival er det bare inviterte biler og sjåfører som får kjøre. Fra Norge deltok også John Haugland og Arne Berg med en Mini Cooper.

Løpet kjøres i tretten runder på rundt fire kilometer. Begge de norske bilene fullførte, men det ble ingen topp-plassering.

– Vi kom i mål, og hadde ingen vinnersjanser i det proffe miljøet, sier Hallan som gjør 170 kilometer i timen på den firesylindrede, 130 hestekrefters motoren som leverer 5200 omdreininger.

Etter løpet ble den åpne bilen kjørt de 190 milene tilbake til Norge hvor Hallan møtte igjen barnebarna Blaca og Bo.

– Jeg hadde øresus etterpå, sier Hallan.

Hallan vant for øvrig Norgescupen i historisk racing, uansett klasse, på Rudshøgda 15. august. Disse løpene kjørte han med en Morgan +8.

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn