Gå til sidens hovedinnhold

Møtte skogens konge - spilte død

Marthe Katrine Myhre var bare på en vanlig treningstur i skogen.

I 30 lange minutter lå Marthe rett ut og urørlig på stien mellom Øverby og Hunndalen i Oppland. Hun hadde kastet seg ned bare en meter fra elgen som også hadde stoppet. Livredd og frossen lå hun på magen og visste ikke hva hun skulle gjøre, skriver Oppland Arbeiderblad.

- Jeg hadde akkurat vært på skitur og skulle bare løpe hjem ned gjennom skogen til Hunndalen. Plutselig hørte jeg en lyd til venstre for meg, og der oppdaget jeg en elg som kom rett mot meg. Merkelig nok kastet jeg meg ned og ble liggende på magen. Til å begynne med lå jeg bare der og turte ikke å røre meg. Jeg visste ikke hva som kom til å skje, og lå der og tenkte på hva jeg skulle gjøre, erkjente en rystet Myhre bare et par timer etter hendelsen.

Hun hadde akkurat sett på klokken fordi hun skulle rekke hjem til jaktstarten for kvinner på TV.

- Jeg lå og tenkte på hvorfor den ikke gikk sin vei. Jeg kunne da ikke bare ligge der på bakken og fryse. Jeg hørte pusten til elgen, og det var helt fryktelig å ikke kunne gjøre noe, grøsser hun.

I framtida vil Marthe være mer forsiktig når hun er ute i skogen.

- Samboeren min har sagt til meg at jeg skal få opp blikket når jeg er ute og løper i skogen, og det kan jeg garantere at jeg skal, sier Marthe, som kun fikk med seg innspurten av kvinnenes jaktstart.

Les flere saker fra Oppland Arbeiderblad her.

Kommentarer til denne saken