Gå til sidens hovedinnhold

Møtte tyven i gangen

Først etterpå forsto Kim Ylvinger at det var innbruddstyven han hadde snakket til i gangen.

(Fremover): Kim Ylvinger våknet av at innbruddstyven prøvde å bryte opp et skap, men skjønte ikke at det var en innbruddstyv før vedkommende rolig hadde spasert ut døra – med 31.000 kroner.

Svensken med sommerjobb i Narvik våknet av rare lyder mandag morgen. I halvsøvne åpnet han døra fra soverommet i andre etasje i Røde Kors sine lokaler i Tore Hunds gate, hvor han har solgt fiskeutstyr for FL Sport Fishing de siste ukene.

- Jeg så en mann litt lenger bort i gangen, og trodde det var noen som kom fra Røde Kors for å ta noe utstyr, siden vi leier hos Røde Kors, sier han til Fremover.

Han spurte så mannen hva han gjorde der:

- Han bare gikk rett forbi meg og ned i første etasje uten å si noe, helt rolig, sier Kim.

Kim selv syntes det hele var litt rart, og skjønte ikke hva Røde Kors-mannen gjorde hos ham klokken kvart over seks en mandag morgen.

- Jeg var jo nettopp våknet, så først syntes jeg ikke det var noe rart. Men så jeg jo at han hadde brutt opp et skap, sier Kim.

Da våknet han plutselig, og skyndte seg ned i første etasje, hvor han så at tyven hadde gjort klart et lite utvalg av fiskeutstyr og sneller til å ta med seg.

– Blant annet hadde han fylt opp PC-sekken, og flyttet på ei eske. Det så ut som om han ikke fikk tid til å ta med seg det han hadde planlagt, fortsatte Kim.

Nå våknet den unge svensken for alvor, og løp i vinduet for å se om han fikk sjekket et bilnummer. Det gjorde han ikke.

Tom kasse
Så oppdaget han at det manglet 31. 000 kroner fra kassa.

- Han hadde tømt hele kassen. Og nå vet jeg ikke hva som skjer. Det kan bli litt vanskelig med forsikring, for jeg skulle jo ha tømt kassen slik jeg gjør hver kveld. Men nå hadde det vært så lite omsetning i noen dager at jeg ikke hadde tenkt på å tømme den, sukker Kim.

I ettertid synes han det er svært ekkelt å tenke på opplevelsen.

Gjorde jeg riktig?
- Gjorde jeg riktig? Skulle jeg ha stoppet ham? Burde jeg ha skjønt det? Eller var det riktig, for han kunne jo hatt en kniv eller slått meg med brekkjernet, sier Kim.

Han forteller at han er liten lysten på å fortsette sommerjobben i Narvik.

- Det var veldig ekkelt. Men nå må jeg bare se fremover. Det er kjedelig å ha mistet alle pengene, men det er jo bare penger, sier Kim.

Beskrev mannen
Han fikk for øvrig tatt en god titt på tyven.

- Det er en eldre mann som er litt lutrygget. Han var kanskje 40-50 år og ca. 170 centimeter høy. Han var kledd i ei stor jakke og jeans, og hadde hansker på seg. Han snakket ikke, så jeg hørte ikke om han var utenlandsk, sier Kim.

Han tror tyven kom seg inn ved å knuse et vindu i første etasje. Med unntak av pengene, skal ikke tyvene ha fått med seg mer i Røde Kors lokaler.

Hos Røde Kors var det ingenting som ble borte.

- For oss er det først og fremst ergerlig at vinduet ble slått ut. Men vi savner ingenting, sier leder i Røde Kors, Narvik, Bror Martin Hansen.

Han legger til at Røde Kors heller ikke oppbevarer verdisaker i lokalene sine. Også Narvikfjellet sine lokaler opplevde å bli plyndret nett til mandag.

- Men jeg tror ikke tyvene har fulgt mye med på været. Omsetningen har jo ikke vært akkurat skyhøy de siste dagene, sier daglig leder Svein Fjellstad galgenhumoristisk.

- Men vi oppbevarer heller ikke penger og verdisaker. All omsetning går rett i nattsafen etter arbeidsdag. Jeg tror også at tyvene kan ha blitt skremt av alarmen, for slik jeg ser det har de ikke tatt med noen ting, sier Fjellstad.

Det koster likevel både tid og penger å erstatte utslåtte ruter.

- Dette var det andre innbruddet på tre uker. Veldig ergerlig, sier Fjellstad.

Reklame

Nå kan du teste HBO Nordic, Viaplay og Paramount+ gratis

Kommentarer til denne saken