Ifølge VG Nett hadde armbåndet en verdi på 26.500 kroner og var en gave i forbindelse med at statsråden døpte fergen MS Bergensfjord for det tidligere Røkke-selskapet Aker Yards.

Navarsete, som i dag er Senterparti-leder og kommunalminister, sier at hun angrer på at hun mottok armbåndet.

- Gaven ble taksert og beskattet i samsvar med taksten. I ettertid ser jeg at jeg ikke burde tatt imot gaven, og jeg angrer på at den ikke ble returnert, sier Navarsete.

Armbåndet skal nå leveres tilbake til Røkke.

Skal ikke motta gaver

Opplysningene kommer samtidig som Statsministerens kontor (SMK) endrer reglene for departementenes politiske ledelse, som omtalt i Håndbok for politisk ledelse.

Dermed må Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) og Jonas Gahr Støre (Ap) levere tilbake både klokke fra Sveits og de fine teppene fra Afghanistan.

Regelverket for norske statsansatte levner ingen tvil: De skal ikke motta gaver, og hvis de må gjøre det av høflighetsgrunner, skal arbeidsgiveren få dem.

Nettavisen har vært i kontakt med SMK fredag for å få en fullstendig gaveliste på regjeringens medlemmer, men SMK har foreløpig ikke besvart denne henvendelsen.

Det tidligere regelverket fra 2003 ga åpning for å ta gaver i privat eie.

- I tillegg er berørte regjeringsmedlemmer enige om å levere til departementet gaver som er registreringspliktig i Stortingets register. Vi velger å levere tilbake gaver tatt i privat eie i tråd med intensjonene i det nye regelverket, sier statsminister Jens Stoltenberg.

Tepper overlevert departementet

Beslutningen støttes av utenriksminister Jonas Gahr Støre.

- I tråd med det regjeringens medlemmer er blitt enige om har jeg i dag overlevert Utenriksdepartementet de teppene jeg hadde i privat eie, sier Støre.

- Når det gjelder de spørsmål som har blitt reist om de gavene jeg valgte å beholde i tråd med det forrige regelverket, har jeg følgende kommentar:

- Skatt Øst har overfor meg i dag gitt uttrykk for at likningsmyndighetene gjennom godtakelsen av mine selvangivelser for 2006 og 2009, har akseptert den taksering jeg har lagt til grunn for teppenes verdi. For å rydde enhver tvil til side, har jeg i dag fått samtlige tepper taksert, og taksten viser at jeg hadde et godt grunnlag for det anslaget jeg gjorde - taksten viste seg endog å være noe lavere, sier Støre i en pressemelding fredag kveld.