*Nettavisen* Nyheter.

Mourinho - Ferguson 6-1

Foto: EPA/Scanpix

Det ser ikke lovende ut for Manchester United før møtet med Inter.

Tirsdag kveld skal Sir Alex Ferguson nok en gang ut i duell mot José Mourinho. Denne gang i åttedelsfinalen av Champions League. Fotballens kanskje to mest berømte managere har møtt hverandre før, men skotten har sjelden kommet seirende ut av det.

Kun én gang har portugiseren tapt for Manchester United og Ferguson.

- Jeg liker ikke å tenke på at det har blitt én seier på 12 kamper. Hvis de andre kampene kun hadde vært tap, ville jeg vært bekymret, sa Ferguson ifølge The Guardian på den siste pressekonferansen før Champions League-møtet.

Fem av kampene har endt uavgjort, hvilket betyr at Mourinho har vunnet nøyaktig halvparten av gigantenes 12 møter.

Skadetrøbbel
Manchester United har imidlertid større problemer enn en dårlig statistikk. Nemanja Vidic er suspendert på grunn av et rødt kort i VM for klubblag, mens Wes Brown og Gary Neville er satt ut av spill med hver sin skade. Skadet er også Rafael da Silva og Jonny Evans, den naturlige erstatteren for Vidic. Rafael er ikke engang er med til Italia, mens Evans har smerter i ankelen etter lørdagens Blackburn-kamp og det er høyst usikkert om han rekker kampen.

I så fall trenger Ferguson en frisk og rask John O'Shea. Iren sliter imidlertid med en hælskade. I verste fall kan Ferguson bli tvunget til å bruke den urutinerte venstrebacken Fabio da Silva eller midtbanespilleren Darren Fletcher på høyre backplass.

- Hvilke muligheter jeg har? Få panikk! svarte Ferguson halvveis spøkefullt på spørsmål om skadebekymringene.

- Jeg kan alltids bruke Dimitar Berbatov som sweeper, la han til.

Klikk på bildet for å forstørre.

Roser Zlatan
Uansett hvilken backfirer Ferguson får stablet på beina tirsdag kveld, anser han den svenske spissen Zlatan Ibrahimovic som backfirerens største utfordring på San Siro i Milano.

Mourinho mener at Zlatan er verdens beste spiller. Så langt går imidlertid ikke Ferguson - det ville strengt tatt vært overraskende om Cristiano Ronaldos egen sjef sa noe sånt.

- Ibrahimovic er utvilsomt deres store stjernespiller. Jeg har sett ham i mange år nå. Han har utviklet seg og er i en alder hvor du forventer litt modenhet. Han får all den rosen han fortjener, sier Ferguson ifølge Manchester Evening News.

- Avgjøres tirsdag
José Mourinho forventer en tøff og jevn duell mellom Italias regjerende seriemester og Englands regjerende seriemester, og spår at avgjørelsen først faller etter ekstraomganger eller straffekonkurranse på Old Trafford om to uker.

- Jeg tror ikke dette går til ekstraomganger. Det blir avgjort nå, mener Ferguson.

- Hvis vi scorer (på San Siro, red. anm.), vil vi ha en stor sjanse til å gå videre, legger han til.

Nettavisen følger Inter - Manchester United direkte her fra klokken 20.45.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.