Moxnes: – Ropstad bør grue seg til 8. mars

KRF-SLAKT: Rødt-leder Bjørnar Moxnes meget kritisk til at KrF fikk gjennomslag for å fjerne muligheten for fosterreduksjon, såkalt tvillingabort, ved friske flerlinger før grensen for selvbestemt abort.

KRF-SLAKT: Rødt-leder Bjørnar Moxnes meget kritisk til at KrF fikk gjennomslag for å fjerne muligheten for fosterreduksjon, såkalt tvillingabort, ved friske flerlinger før grensen for selvbestemt abort. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Rødt-leder Bjørnar Moxnes varsler «Norges største protesttog» mot KrF-nestleder Kjell Inge Ropstad på kvinnedagen 8. mars.

18.01.19 09:14

Det er Rødt-lederens advarsel etter at KrF fikk gjennomslag for å fjerne muligheten for fosterreduksjon, såkalt tvillingabort, ved friske flerlinger før grensen for selvbestemt abort.

Ropstad fikk også mange reaksjoner og gikk fredag ut og beklaget etter at han i en NRK-debatt fredag uttalte om tvillingabort at «klarer du å bære fram ett barn, klarer du to».

- Det var krøkkete sagt, uttalte Ropstad til NRK i etterkant.

Les også: Ropstad: - Det var krøkkete sagt

- Historisk tilbakeslag

– Det er et historisk tilbakeslag for kvinners frihet når abortretten svekkes for første gang på 40 år. Hele debatten oser av mistillit mot kvinners evne til å ta egne valg, sier Moxnes i en pressemelding om KrFs gjennomslag i regjeringserklæringen.

Les også: Solberg: Kan bli aktuelt å utvide regjeringen med flere statsråder

Han mener Ropstad bør grue seg til kvinnedagen 8. mars.

– Da skal vi lage Norges største protesttog mot angrepene hans på kvinners frihet.

Moxnes kaller den nye regjeringen «en koalisjon som ser ut til å få fram det verste fra to verdener». I tillegg til endringen i abortloven, trekker han også fram en «økonomisk politikk som fortsatt syr puter under armene på den økonomiske eliten».

Les: Støre: – En historisk dag, men med trist fortegn

– De rikeste får virkelig valuta for pengene i regjeringserklæringen. Høyres rike onkler har all grunn til å sprette champagnen i dag. De får nå en borgerlig regjering som kjemper for deres interesser, og får et avklart flertall bak seg i Stortinget. Kjell Ingolf Ropstad har solgt KrF billig på januarsalg, Høyres sponsorer har fått seg ny dørmatte, sier Moxnes i pressemeldingen.

Støre: -Abortsaken må opp i Stortinget

Før det kan gjøres endringer i abortloven, må saken opp for Stortinget. Det bekrefter både Ap-leder Jonas Gahr Støre og helseminister Bent Høie (H).

– Det må til Stortinget fordi loven må endres, sier Ap-lederen til NTB.

Et av de mest betente teamene under regjeringsforhandlingene var abort, hvor KrF kjempet for innstramming i loven. De fikk ikke gjennomslag for å fjerne paragraf 2c som åpner for senabort, men fikk ja til å fjerne muligheten for fosterreduksjon ved friske flerlinger, noe som gjør at abortloven må endres.

Under partilederdebatten torsdag beskrev Støre dagen som en «historisk dag, men på den triste siden».

– Jeg mener det er alvorlig for de kvinnene som nå må i nemnd for å forklare sin sak der hvor de hadde retten til å ta avgjørelsen selv, sier Støre til NTB. Han mener det skaper ustabilitet og konflikt rundt et tema som allerede er vanskelig.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Bjørnar Moxnes

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag