Se videointervju med Rødt-leder Bjørnar Moxnes her:

BERGEN (Nettavisen): Med vind i seilene, møter Nettavisen en selvsikker Rødt-leder under to uker før stortingsvalget.

- Jeg håper vi tar sperregrensen på 4,0 prosent, da får vi inn veldig mange flere på Stortinget. Ut fra målingene nå er det fullt mulig å komme enda høyere, og da blir vi en enda sterkere kraft som kan presse Støre og Vedum.

Moxnes sier han vil «presse en ny regjering til å føre en politikk som faktisk får ned forskjellene som har økt i ti år, får ned utslippene og sikrer en profittfri velferd».

Les også: Ny måling: Stjernesmell for Raymond Johansen - Rødt og MDG fosser frem

- Ikke nok med en rødgrønn regjering

- SV-leder Audun Lysbakken åpner for å ha med både Rødt og MDG i regjering. Hva vil du?

- Vi ønsker å være en kraft til venstre for regjeringen i Stortinget og gjerne ha en samarbeidsavtale med dem for å binde dem til venstresiden og ikke lage suppe i sentrum med de borgerlige partiene, svarer Moxnes i videointervjuet over.

Moxnes fyrer løs:

- Jeg tror mange velgere ser behovet for det. Vi har prøvd rødgrønn regjering før, og det alene var ikke nok: Forskjellene økte, det var minimale kutt i klimautslippene og det var profittfest i velferden mens de styrte.

- Så for å snu på det ser mange at et sterkt Rødt trengs.

Les også: Støre advarer mot MDG og Rødt: - Det blir veldig brutalt

- Det er helt utelukket for Rødt å gå inn i regjering?

- Ja, vi ønsker ikke å gå i den fella at vi som et mindre parti, bak lukkede dører, blir bundet opp og etterpå forvalter de store partienes politikk.

- Vi skal stå opp, vi, for EØS-motstand, beskytte norsk arbeidsliv mot sosial dumping fra EU. Det å bli bundet opp i en regjering av Støre, da blir det vanskelig. Men som en kraft til venstre for regjeringen skal vi presse på for mest mulig EØS-motstand og mest mulig beskyttelse av norsk arbeidsliv.

Les også: Rødt irritert: - Forstår at du synes det er et spennende ord

- Stem Arbeiderpartiet!

Da Ap-leder Jonas Gahr Støre var gjesteredaktør i Nettavisen, stilte vi følgende spørsmål: «Frykter du et sterkt MDG og Rødt?»

- Nei, men jeg frykter at folk stemmer på dem for å gi Arbeiderpartiet en rødstenk eller grønnstenk. Det ønsker jeg ikke: Stem Arbeiderpartiet! Det vil gi en trygg politikk for arbeid, velferd og klima, svarte han og la til at:

- De er på riktig side av streken, som ønsker et skifte, men jeg ønsker flest mulig stemmer til oss.

- Hvorfor bør man ikke stemme på dem?

- Jeg ser at Erna Solberg og Sylvi Listhaug bruker alle innlegg på å skremme med hva som kan skje på venstresiden, det ønsker ikke jeg. Men et viktig punkt er at MDG og Rødt vil stenge ned norsk olje- og gass-virksomhet; sette en sluttdato, ikke lete, avvikle, svarte Støre.


Se også videointervjuet hvor vi spør Rødt om forholdet til kommunisme: