Gå til sidens hovedinnhold

Moxnes tok opp E8-ulykke i Stortingets spørretime

Charlie Dan (22) havnet i koma etter kollisjon med vogntog. - Sjåføren burde blitt stoppet på grensen.

OSLO/TROMSØ (Nettavisen, Nordlys): 22 år gamle Charlie Dan fra Sortland ble livstruende skadd da bilen han kjørte ble truffet av tilhengeren på et vogntog på E8 i Balsfjord i Troms 7. januar i år. Siden har han ligget i koma.

Ulykken har aktualisert debatten om kontroll av utenlandske vogntog som kjører på norske veier. Onsdag var ulykken tema i Stortingets spørretime.

Se samferdselsminister Jon Georg Dales svar i videovinduet.

Stortingsrepresentant Bjørnar Moxnes (Rødt) tok opp moren Ramona Linds kamp for trygge veier og spurte hva samferdselsministeren vil gjøre for å redusere faren for ulykker som dette.

Se video fra dashboardkamera (abonnement)

Video fra dashboardkamera i førerhuset hos den litauiske tungtransportsjåføren og vitnebeskrivelser forteller om et vogntog som hadde store problemer før sammenstøtet. Tilhengeren gikk fra den ene til den andre siden, mens sjåføren forsøkte å rette opp. Fartsskriveren viser at kjøretøyet holdt 91 kilometer i timen, skriver Nordlys.

Moren til Charlie Dan, Ramona Lind, vitnet tirsdag i Nord-Troms tingrett der en 56 år gammel litauisk mann er tiltalt for overtredelse av straffeloven og veitrafikkloven etter ulykken.

- Burde vært stoppet på grensa

I rettssaken sa moren at hun hadde forståelse for den situasjonen sjåføren nå har havnet i, men at hun er enda mer lei seg for at han fikk komme til landet med sitt vogntog.

- Han burde vært stoppet på grensa. Det er synd at vi i rike Norge er nødt til å vurdere transportører som ikke har noen forutsetninger for å være her, sa Lind i vitneboksen, skriver Nordlys.

Ba samferdselsministeren svare

- Det er ikke bare vogntogsjåføren som bør straffes når det skjer en ulykke. Moren føler at på tiltalebenken i Nord-Troms tingrett skulle det vært et transportselskap som hyrer inn billig utenlandsk arbeidskraft uten verken utstyr eller kunnskap til å kjøre på norske veier, sa stortingsrepresentant Moxnes.

Rødt har tatt til orde for kontroll av utenlandske vogntog på grensene og Moxnes spurte hva samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) vil foreta seg. Svaret fra samferdselsministeren kan du se øverst i saken.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken