RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mørbankede tollere ber om pepperspray

Oslo (NTB): Norske tollere blir jevnlig banket opp og utsatt for trusler på jobb. Nå ber Norsk Tollerforbund om at de ansatte må bli utstyrt med pepperspray for å kunne beskytte seg.

- Det er tøffere miljøer i dag, med mer innslag av vold og trusler, og det bekymrer oss. Det går på liv og helse. Smuglermiljøene er tøffe. De går langt i å få smuglervarene inn i landet, og mange skyr nesten ingen ting for å få varene inn, sier leder av Norsk Tollerforbund, Fredrik Støtvik, til P4.

Tall fra Tollvesenet viser at det i fjor ble registrert 51 tilfeller av vold og trusler mot norske tollere. Det er en tredobling siden 2010.

- Tjenestemenn har fått knuste flasker opp i ansiktet og blitt truet med det, vi har tjenestemenn som har blitt slått regelrett ned, forsøkt skallet ned og blitt tatt strupetak på. Slike episoder oppstår med jevne mellomrom, sier verneombud Bjørn Åge Bakken i Agder tolldistrikt.

Tollerne er i dag kun utstyrt med verneutstyr og håndjern. Norsk Tollerforbund ber om at de ansatte må få bruke pepperspray. Dette er et tema som siden i fjor sommer har vært til utredning, og som ennå ikke er ferdig vurdert. Støtvik mener det har tatt for lang tid.

Toll- og avgiftsdirektør Bjørn Røse ønsker ikke å kommentere hvor saken står. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere